Latvijas futbola izlase nedaudz atkāpusies FIFA rangā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas futbola izlase
Latvijas futbola izlase Foto: LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase jaunākajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi vienu vietu un pašlaik ieņem 132.pozīciju.

Savukārt pasaules ranga vadībā tagad vairs ir tikai viena izlase - Beļģija atrodas priekšā Francijai. Pagājušajā mēnesī šīs izlases dalīja pirmo vietu, kas bija vēl nebijis gadījums.

Latvijas valstsvienība kopš septembra, kad tika publicēts iepriekšējais rangs, aizvadījusi divas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Nāciju līgas spēles savā laukumā - vispirms tika nospēlēts 1:1 ar Kazahstānu, bet pēc tam ar 0:3 zaudēts Gruzijai.

Jaunākajā rangā Latvijai ir 1116 punkti, kas ir par pieciem punktiem mazāk nekā iepriekš.

Tikmēr Igaunija rangā saglabājusi 98.pozīciju, bet Lietuva zaudējusi trīs vietas un ir 129.pozīcijā. Vēl pagājušā gada izskaņā Lietuva ar 149.vietu uzstādīja ne tikai savu, bet arī Baltijas valstu ranga antirekordu.

Virs Latvijas rangā tagad atrodas Jemena, bet zem - Sentkitsa un Nevisa.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā.

Tikmēr FIFA ranga līderpozīciju ieņem šī gada Pasaules kausa bronzas medaļas ieguvēja Beļģija, kas par punktu apsteidz čempioni Franciju. Trešā bez izmaiņām ir Brazīlija, bet ceturto vietu ieņem Horvātija.

Pirmo piecinieku savukārt tagad noslēdz Anglija, kas pakāpusies par vienu vietu un apsteigusi sestajā pozīcijā esošo Urugvaju. Pēc tam joprojām seko Portugāle, Šveice, Spānija un Dānija. Uzreiz aiz labāko desmitnieka ir Kolumbija.

Vislielākais kāpums par sešām vietām ir Nāciju līgā divas uzvaras izcīnījušajam Gibraltāram, kas tagad ir 190.pozīcijā, bet lielāko kritumu piedzīvojusi Mozambika, kas zaudējusi deviņas vietas un šobrīd ir 122.pozīcijā.

Nākamais FIFA rangs tiks publicēts 29.novembrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu