IAAF devīto reizi pagarina Krievijas diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) logo
Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) logo Foto: Reuters/LETA

Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) otrdien lēmusi paturēt spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju, pagarinot to devīto reizi.

Septembrī Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) sēdē tika lemts atcelt atcelt diskvalifikāciju Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA). Tiesa, toreiz WADA lēmums nebija gana pārliecinošs IAAF, kas nolēma paturēt spēja Krievijas diskvalifikāciju.

Kā otrdien pēc lēmuma atklāja IAAF darba grupas vadītājs Rūne Annešens, Krievijai jādod pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam. Tāpat Krievijas pusei jāsedz IAAF radītie zaudējumi.

IAAF arī pieprasa Krievijas pusi atzīt savu vainu valsts atbalstītā dopinga programmā.

IAAF par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā, bet arī pēc WADA lēmuma nedomā atcelt šo sodu. Viens no VFLA diskvalifikācijas atcelšanas noteikumiem bija RUSADA darbības atjaunošana.

Kad šie noteikumi būs pilnībā izpildīti, IAAF varētu atcelt VFLA diskvalifikāciju. Tas varētu notikt vien nākamajā IAAF Padomes sēdē, kas notiks martā. Līdz ar to februārī gaidāmajā Eiropas čempionātā telpās Krievijas sportisti nevarēs startēt zem sava karoga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu