Latvija 2019. gada Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm sadarbosies ar Zviedriju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Basketbola savienība (LBS), gatavojoties Eiropas čempionātam sievietēm, sadarbosies ar Zviedrijas Basketbola federāciju (SBBF), vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) kopš 2015. gada Eiropas čempionāta finālturnīra rīkotājiem ļauj izvēlēties partnervalsti, kuras komandai tiek garantēta vieta izraudzītajā grupā. Rīgā notiks divi grupu turnīri, Latvija un Zviedrija Rīgā spēlēs dažādās grupās. Pārējās sešas valstsvienības, kuras startēs Rīgā, kļūs zināmas FIBA Women`s EuroBasket 2019 izlozē trešdien, 12. decembrī, Belgradā (sākums plkst.14:00 pēc Rīgas laika).

"Latvijas un Zviedrijas basketbola organizācijas dažādos līmeņos konstruktīvi sadarbojas jau kopš 20. gadsimta vidus. Izvēloties partneri Eiropas sieviešu čempionāta rīkošanā, ņēmām vērā gan veiksmīgo pieredzi, gan ģeogrāfisko tuvumu un ērto satiksmi, gan Zviedrijas Basketbola federācijas vēlmi aktīvi strādāt ar līdzjutējiem, lai pēc iespējas vairāk zviedru ierastos Rīgā atbalstīt savu komandu. No savas puses centīsimies būt viesmīlīgi un palīdzēsim viesiem no Zviedrijas Rīgā justies tikpat labi, cik 2015. gadā EuroBasket laikā jutās Igaunijas un Lietuvas fani. Kopā strādājot sarīkosim sieviešu basketbola svētkus," norādīja LBS prezidents Valdis Voins.

Eiropas 37. meistarsacīkstes sieviešu komandām notiks 2019. gada 27. jūnijā – 7. jūlijā Latvijā un Serbijā. Rīgā notiks divi no četriem grupu turnīriem, kā arī divas no četrām astotdaļfināla spēlēm. Divi grupu turnīri risināsies Serbijas pilsētās Nišā un Zrenjaninā, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un medaļu cīņas risināsies Serbijas galvaspilsētā Belgradā.

"Esam ļoti lepni, ka Latvijas basketbola savienība izvēlējusies mūs par partneriem. Kā daudzi cilvēki zina, latviešiem bija svarīga loma basketbola agrīnajā attīstībā Zviedrijā. Sieviešu basketbols strauji aug un pēdējo gadu laikā esam piedzīvojuši valstsvienības spēļu rekordapmeklējumu. Mēs un zviedru fani darīsim, ko varēsim, lai kopā ar citiem līdzjutējiem Rīgā radītu maģisku atmosfēru – un, cerams, uzvarētu dažās spēlēs," teica SBBF ģenerālsekretārs Johans Starks. 

Latvijas sieviešu valstsvienība Eiropas finālturnīrā startēs devīto reizi, tai skaitā astoto reizi pēc kārtas (1999, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017, 2019). Lielākie sasniegumi – 4. vieta 2007. gadā, kā arī divreiz izcīnīta 6. vieta (2005, 2017).

“Women`s EuroBasket 2019” dalībnieces (alfabētiskā secībā): Baltkrievija, Beļģija, Čehija, Francija, Itālija, Krievija, Latvija, Lielbritānija, Melnkalne, Serbija, Slovēnija, Spānija, Turcija, Ukraina, Ungārija, Zviedrija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu