Lauris Dārziņš ar 2+2 nokārto Rīgas "Dinamo" uzvaru Bratislavā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Zane Bitere/LETA

Septiņu spēļu zaudējumu sēriju Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā trešdien pārtrauca Rīgas "Dinamo", kas viesos ar 4:3 (2:1, 1:2, 1:0) pieveica Bratislavas "Slovan" vienību no Slovākijas. Teicamu sniegumu Latvijas komandā demonstrēja kapteinis Lauris Dārziņš, kurš izcēlās ar diviem gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Vēl pa reizei šajā cīņā pretinieku vārtsargu pārspēja Miķelis Rēdlihs, kuram arī divas rezultatīvas piespēles, un Līnuss Videls.

Savukārt "Slovan" rindās divus vārtus guva Džefs Tafē, bet vienreiz precīzi meta Rūdolfs Červenijs.

Spēle sākās ļoti vētraini, jo jau astotajā sekundē pēc rīdzinieku kļūdas Tafē pārspēja vārtsargu Timuru Biļalovu un atklāja rezultātu. Tiesa, neizšķirta panākšanai Rīgas "Dinamo" komandai bija nepieciešamas tikai 28 sekundes, kad pēc teicamas Uvja Balinska piespēles neizšķirtu 1:1 panāca Lauris Dārziņš.

Līdz ar to pirmajās 36 sekundēs vienības bija guvušas jau divus vārtus. Arī turpinājumā laukumā ritēja aktīva cīņa, bet desmitajā minūtē Balinskis saņēma divu minūšu sodu par pretinieka klupināšanu. Viena hokejista pārsvaru "Slovan" gan neizmantoja, lai arī komanda spēja saasināt situāciju pie rīdzinieku vārtiem.

Pirmās trešdaļas izskaņā pie iespējas spēlēt vairākumā tika jau Latvijas klubs, kas vainagojās panākumiem, jo jau pēc 11 sekundēm viesus vadībā pēc cīņas vārtu priekšā izvirzīja Rēdlihs, izceldamies cīņas 17.minūtē. Perioda turpinājumā rezultāts vairs nemainījās, Rīgas "Dinamo" pārtraukumā dodoties ar minimālu vadību.

Otrā trešdaļa sākās līdzīgā gultnē kā pirmā, jo jau tā ceturtajā minūtē pēc "Slovan" noraidījuma rīdzinieku rezultatīvākais uzbrucējs Videls panāca 3:1. Pāris minūtes vēlāk Bratislavas komanda nopelnīja vēl vienu noraidījumu, tomēr vairākuma laikā Latvijas vienība spēlēja krietni nesekmīgāk. Pēc mazākuma izturēšanas Rīgas "Dinamo" gan ielaida ripu savos vārtos, taču tā netika ieskaitīta, jo "cietoksnī" nonāca ar mājinieku hokejista slidas palīdzību.

Otrā perioda viducī noraidījumu nopelnīja viens no rīdzinieku līderiem Metjū Majone, tomēr mazākumu Latvijas klubs izturēja, bet neilgi pēc tam "Slovan" tomēr samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, kad 34.minūtē pēc iemetiena atzīmējās Červenijs. Rīgas "Dinamo" bija zaudējuši spēles pavedienu, turklāt tikai trīs minūtes vēlāk mājinieki panāca jau 3:3, savus otros vārtus mačā gūstot Tafē. Līdz pārtraukumam rezultāts tā arī vairs nemainījās, turklāt Latvijas komanda neizmantoja vēl vienu vairākumu.

Trešā trešdaļa iesākās šai spēle neraksturīgi mierīgā gultnē, tomēr 47.minūtē Rīgas "Dinamo" atjaunoja vadību, kad otro reizi šajā mačā izcēlās Dārziņš, kurš līdz ar to bija piedalījies visos četros rīdzinieku vārtu guvumos. Pamatlaikam tuvojoties beigām, starp abām vienībām ik pa laika izcēlās arī asumi, tām tiekot arī pie abpusējiem noraidījumiem. Spēles 53.minūtē rīdziniekus mazākumā atstāja Koltons Gilīss, tomēr vairākuma laikā "Slovan" nespēja izveidot neko ievērības cienīgu.

Beigās "Slovan" centās pārņemt spēles iniciatīvu, turklāt 58.minūtē komandas atkal nopelnīja pa abpusējam noraidījumam. Līdz ar to mājinieki nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Bratislavas klubs izdarīja lielu spiedienu uz Biļalova sargātajiem vārtiem, tomēr uzvaru spēja nosargāt.

Rīgas "Dinamo" - Bratislavas "Slovan" 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Vārti: 1:0 Džefs Tafē (Ržepīks) (0:08), 1:1 Lauris Dārziņš (Balinskis, Rēdlihs) (0:36), 2:1 Miķelis Rēdlihs (Dārziņš, Majone) (16:21, vair.), 3:1 Līnuss Videls (Majone, Dārziņš) (23:13, vair.), 3:2 Rūdolfs Červenijs (Tafē) (33:18), 3:3 Džefs Tafē (Červenijs) (36:03), 4:3 Lauris Dārziņš (Rēdlihs, Balinskis) (46:48).  

Rīdzinieki uzvaras garšu nebija izjutuši septiņos mačos pēc kārtas, iepriekšējā duelī ar 1:3 mājās piekāpjoties Gagarina kausa čempionei Kazaņas "Ak Bars". Rīgas komanda pirms tam pēdējās desmit spēlēs bija guvis tikai vienu uzvaru - 23.novembrī pret Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard".

Tikmēr "Slovan" šis bija jau desmitais zaudējums pēc kārtas.

Savainojumu dēļ Rīgas "Dinamo" komandai nevarēja palīdzēt aizsargi Sergejs Gimajevs un Dmitrijs Šuļeņins, kā arī uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Rīgas "Dinamo" komandas sastāvs izbraukuma spēlei ar "Slovan"

Vārtsargi: Timurs Biļalovs, Kristers Gudļevskis.

Aizsargi: Artjoms Aļajevs, Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Kristaps Sotnieks, Marks Zaneti, Kristaps Zīle.

Uzbrucēji: Oskars Batņa, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Mārtiņš Dzierkals, Koltons Gilīss, Egils Kalns, Roberts Lipsbergs, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija,  Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Līnuss Videls.

Uzbrucēji Emīls Ģēģeris un Daniels Bērziņš šobrīd spēlē Latvijas U-20 izlases sastāvā pasaules čempionātā.

Rīgas "Dinamo" ar 34 punktiem 37 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, no pirmā astoņnieka atpaliekot par trim punktiem. Tikmēr "Slovan" ar 23 punktiem 39 mačos ir 11.pozīcijā šajā pašā konferencē, par viena punkta tiesu apsteidzot Minskas "Dinamo".

Nākamo spēli Latvijas klubs aizvadīs vien 18.decembrī, kad viesosies pie Minskas "Dinamo", bet pēc tam sekos cīņas izbraukumā arī pret Sanktpēterburgas SKA un Helsinku "Jokerit", ko pārstāv bijušais rīdzinieku vārtsargs Jānis Kalniņš.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu