Mourinju: Man ir nākotne arī bez Mančestras "United"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žuzē Mourinju
Žuzē Mourinju Foto: Reuters/ScanPix

Portugāļu speciālistam Žuzē Mourinju ir nākotne arī bez Anglijas futbola kluba Mančestras "United", pēc komandas atstāšanas paziņoja treneris.

(Pievienota 8.-9. rindkopa.)

Pēc trīsarpus gadus ilga darba Mourinju otrdien tika atbrīvots no Mančestras "United" galvenā trenera amata. Vismaz līdz sezonas beigām vienību vadīs kādreizējais tās spēlētājs Ūle Gunnars Sūlšērs no Norvēģijas.

Tiesa, sarunā ar "Sky Sports" mediju Mourinju nevēlējās iedziļināties detaļās par savu aiziešanu no Mančestras kluba.

"Es nemainos. Darīšu to pašu, ko es darīju tad, kad atstāju Londonas "Chelsea". Es sevī paturēšu labās lietas, bet nerunāšu par to, kas notika klubā," pauda Mourinju. "Mēs varam runāt par daudz ko citu, bet manas gaitas Mančestrā ir noslēgušās."

"Mančestras "United" ir nākotne bez manis un man ir nākotne bez šī kluba. Kāpēc gan man būtu jādalās savos pārdzīvojumos?" jautāja Mourinju. "Vienmēr esmu izturējies kritiski pret treneriem, kuri pēc kluba pamešanas sāk izskaidrot visādas detaļas par notikušo, kā arī to, kurš pie tā ir vainojams."

Mourinju arī aicināja medijus izturēties atturīgi un ļaut viņam dzīvot normāla cilvēka dzīvi.

"Līdz es atgriezīšos futbolā, gribu dzīvot normālu dzīvi, ko arī tagad darīšu. Vēlos atpūsties - Mančestras "United" ir pagātne," pauda Mourinju.

Tikmēr caur Lielbritānijas Preses asociāciju izplatītajā paziņojumā Mourinju norādīja, ka bija ļoti lepns strādāt Mančestras "United".

"Es biju neizsakāmi lepns strādāt šajā klubā jau no pirmās dienas. Ticu, ka līdzjutēji to saprot," izteicās Mourinju. "Tāpat kā iepriekšējos klubos arī šajā es strādāju ar vairākiem brīnišķīgiem cilvēkiem. Ticu, ka vairāki no viņiem kļūs par maniem draugiem uz visu mūžu."

Pašlaik 55 gadus vecais Mourinju Mančestras klubā strādāja kopš 2016.gada, tomēr šosezon vienībai neklājas spoži, turklāt bieži kritikas krustugunīs nonāca tieši komandas galvenais treneris, kuram bijuši pārmetumi ne tikai par rezultātiem, bet arī spēles stilu.

Mančestras komanda ar 26 punktiem 17 spēlēs premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem sesto vietu, bet no pirmā četrinieka, kas garantētu vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, "United" atpaliek 11 punktus. Mančestras vienība iekļuvusi šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, kur tiksies ar Francijas komandu Parīzes "Saint-Germain".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu