Bukarta un Galviņa pārstāvētā komanda cieš zaudējumu Špenglera kausa ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Bukarts
Roberts Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Čehijas komanda Tršinecas "Ocelārži" trešdien ar zaudējumu iesāka Šveicē notiekošo Špenglera kausa izcīņu.

Čehijas komandā Toriāni vārdā nosauktās grupas mačā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandai Magņitogorskas "Metallurg".

Čehijas vienību otrā perioda trešajā minūtē vadībā izvirzīja Martins Adamskis, bet trešās trešdaļas 13.minūtē Maksims Matuškins izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaikā un pēc tam arī pagarinājumā uzvarētāja netika noskaidrota, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā ar 1:0 pārāka bija Krievijas komanda, uzvaras "bullīti" iemetot Romānam Ļubimovam.

Pie iespējas izpildīt pēcspēles metienu tika arī Bukarts, taču viņa raidījums nebija precīzs.

Šajā grupā cīnīsies arī Somijas vienība "Kaipa".

Vēlāk Katīnī grupas mačā latviešu speciālista Harija Vītoliņa trenētā "Davos" spēkosies ar Kanādas komandu. Šīs abas vienības Špenglera kausā triumfējušas pa 15 reizēm, kas ir dalīts rekords.

Vēl šajā grupā spēkosies Vācijas komanda Nirnbergas "Thomas Sabo Ice Tigers".

Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūs pusfinālā, kamēr pārējās četras komandas cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā.

Špenglera kauss ir vecākais Eiropas klubu turnīrs, kurš šogad notiek jau 91.reizi. Titulētāko komandu vērtējumā aiz "Davos" un Kanādas seko septiņas reizes uzvarējusī Čehijas vienība Prāgas LTC, kas beidza pastāvēt jau 1949.gadā.

2013.gadā par šī turnīra uzvarētāju kļuva latvietis Kaspars Daugaviņš, kurš tobrīd pārstāvēja Ženēvas "Servette" vienību no Šveices.

Savukārt 2015. un 2016.gadā finālā spēlēja Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā "Lugano", abas reizes piekāpjoties Kanādas izlasei.

Kanādieši triumfēja arī pērn, finālā ar 3:0 pārspēdami Šveices komandu.

2011.gadā un pērn turnīrā piedalījās arī Latvijas klubs Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu