Cauņa pievienojas "Jelgavai" un pauž vēlmi atgriezties laukumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Cauņa
Aleksandrs Cauņa Foto: facebook.com/fkspartaksjurmala

2011. un 2012. gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa pievienojies "Jelgavas" komandas treneru kolektīvam un paudis vēlmi arī atgriezties laukumā spēlētāja statusā, ziņo klubs.

Pašlaik 30 gadus vecais Cauņa daļu no aizvadītās sezonas strādāja Jūrmalas "Spartaka" treneru kolektīvā. Viņš Latvijas futbola virslīgai tika pieteikts arī kā spēlētājs, bet laukumā nedevās.

Cauņa mācās Latvijas Futbola federācijas organizētajos B-UEFA treneru kursos.

"Aleksandrs būs treneru komandā un dalīsies pieredzē ar gados jaunajiem futbolistiem vai kā spēlējošais treneris, vai kā nespēlējošais treneris. Laiks rādīs. Neilgi pirms sezonas skatīsimies, kādā gatavībā būs Aleksandrs, un tikai tad pieņemsim lēmumu par viņa turpmāko lomu mūsu komandā," "Jelgava" citē kluba sporta direktora Sergeja Golubeva teikto.

Pērn Cauņa pārstāvēja Latvijas komandu RFS, tās sastāvā aizvadot dažus mačus, no kuriem pēdējais bija 2017.gada 26.augustā.

Cauņa no 2011.gada līdz 2017.gada sākumam bija Krievijas kluba Maskavas CSKA paspārnē. Pa šo laiku Latvijas futbolists trīs reizes - 2013., 2014. un 2016. gadā - kļuva par Krievijas čempionu, kā arī spēja divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā. 2014.gada novembrī Cauņa pagarināja līgumu ar CSKA līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai, taču pērnā gada sākumā abu pušu ceļi šķīrās.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas "Olimps" un "Skonto", bet 2009.gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - klubam "Watford".

Pussargs Latvijas izlases sastāvā līdz šim pēdējo reizi spēlēja 2014.gada rudenī. Cauņa valstsvienībā kopumā aizvadījis 44 spēles, kurās guvis 12 vārtus.

Tāpat Zemgales vienībai pievienojies 22 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Ivanovs, kurš pēdējās divas sezonas aizvadījis futbola kluba "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandā. Šogad Ivanovs virslīgā nospēlēja 23 spēles, gūstot četrus vārtus.

Līgumus ar Latvijas nacionālajā izlasē debitējušo uzbrucēju parakstīts uz diviem gadiem.

"Jelgava" no "Metta"/LU pārvilinājusi arī pussargu Eduardu Emsi.

"Šoziem svarīgi piesaistīt vēl vienu centra aizsargu," atklāj kluba sporta direktors, atzīmējot, ka karjeru Jelgavas klubā neturpinās aizvadītajā sezonā šajā pozīcijā spēlējušie leģionāri Sigits Olberķis un Maksims Širjajevs.

Tāpat var gaidīt vēl vismaz vienu pastiprinājumu viduslīnijā un uzbrukumā.

Aizvadītajā sezonā "Jelgava" virslīgā ieņēma sesto vietu. Komandu arī nākamajā sezonā vadīs bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu