Dainis Dukurs: Vācieši nemaz īpaši necentās Kēnigszē trasi attīrīt no sniega (6)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors, skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs
Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors, skeletona izlases galvenais treneris Dainis Dukurs Foto: Ieva Lūka / LETA

Kēnigszē ledus trases darbinieki pirms piektdien paredzētā, bet ceturtdienas vakarā tomēr atceltā Pasaules kausa (PK) posma nemaz neesot pārāk centušies attīrīt trasi un tās jumtu no lielā sniega daudzuma, sarunā ar TVNET pastāstīja Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs.

Vācijā un arī citur Eiropā šobrīd intensīvi snieg, tāpēc arī rīkotāji nolēma atcelt PK posmu skeletonā Kēnigszē trasē, kas vienlaikus būtu bijis arī šī gada Eiropas čempionāts (EČ). Turpat sestdien un svētdien paredzētās bobsleja divnieku un četrinieku sacensības gan notikšot.

Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs TVNET pastāstīja, ka pie posma atcelšanas esot vainīgi trases darbinieki.

"Tik dziļā sniegā vēl nekad neesam bijuši! Ledus trasē bija labs, bet organizācija diezgan nesaprotama. Pirmdien bija brīvdiena un to sniegu jau varēja kārtīgi notīrīt, bet atstāja krājamies uz jumtiem. Trases darbinieki īpaši necentās atbrīvot trasi no lielā sniega daudzuma. Beigās sacensības tā dēļ arī atcēla," sacīja Dukurs.

Viņš uzsvēra, ka piektdien jau snigšana mitējusies un spoži spīd saule, ir neliels sals. Šādā laikā sacensības varētu aizvadīt, bet tas ir nedroši, jo uz trasi pārsedzošā jumta sakrājusies liela sniega masa, kas tagad kūst.

Brāļu Martina un Tomasa Dukuru tēvs arī pastāstīja, ka Latvijas sportisti piektdienu pavada Austrijā, vieglatlētikas manēžā netālu no Īglsas trases. Komanda tehniku un inventāru uz Austriju pārvedīs jau sestdien.

Nākamais PK posms notiks tieši Īglsas trasē Insbrukā, kur nolemts pārcelt arī EČ. Dukurs vecākais gan par to nav sevišķi priecīgs.

"Īglsā jau pagājušajā gadā notika EČ. Divus gadus pēc kārtas noskaidrot Eiropas čempionu vienā un tajā pašā trasē nav pareizi. Tā ir ļoti viegla trase, visu izšķirs tehnika. Kēnigszē gan būtu jāparāda labas braukšanas iemaņas," secināja treneris Dukurs.

Posma atcelšana visvairāk esot sadusmojusi Vācijas izlasi, jo viņi cerēja uz godalgām. Pēc paziņojuma visa Vācijas komanda esot piecēlusies un demonstratīvi atstājusi apspriežu telpu.

Posma atcelšana tomēr varētu dot arī kādu labumu Latvijas komandai. Lelde Priedulēna šonedēļ saslima, tāpēc bija bažas par viņas spēju iziet uz starta. D.Dukurs atklāja, ka Priedulēna vēl domā, ko darīt tālāk. Viņai jāizšķiras starp diviem variantiem - doties uz Īglsu un sacensties PK posmā vai startēt Siguldā paredzētajās Eiropas kausa (EK) sacīkstēs.

Vaicāts par tehniku, D.Dukurs sacīja, ka meklējumi turpinās.

"Tomass jau ir pieradis pie jaunajām kamanām, Martins brauc ar iepriekšējās sezonās jau pārbaudītām. Kēnigszē bija jāizmēģina jaunas slieces. Tagad gaidām, kad no mājām atsūtīs vienu slieču pāri - tās ļoti labi slīdēja Iglsā pagājušajā gadā," pastāstīja par Latvijas skeletona tēvu dēvētais D.Dukurs.

Martins Dukurs ir deviņkārtējs Eiropas čempions, turklāt visus šos titulus viņš izcīnījis pēc kārtas. Brāļi Dukuri trīs reizes vēsturē izcīnījuši dubultuzvaras - 2012., 2014. un 2017.gadā, bet īpaši unikāls bija 2016.gads, kad latvieši sasniedza identisku rezultātu un abi tika pie zelta.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu