Lēbs atkal uzvar "Dakaras" ātrumposmā; Al-Atija tuvu uzvarai kopvērtējumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
2019.gada Dakaras rallijreida 8.posms
2019.gada Dakaras rallijreida 8.posms Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Slavenais Francijas autosportists Sebstjans Lēbs otrdien izcīnīja jau savu ceturto uzvaru šī gada prestižā "Dakaras" rallijreida ātrumposmos, kamēr uzvarai kopvērtējumā vēl vairāk pietuvojies katarietis Nasers Al-Atija.

Lēbs, kurš kā privāts braucējs "Dakarā" sacenšas ar "Peugeot" spēkratu, otrdien guva uzvaru astotajā ātrumposmā, kura finišā viņš par septiņām minūtēm un 27 sekundēm apsteidza vieglo automašīnu kopvērtējuma līderi Al-Atiju ("Toyota").

Lai arī Kataras sportists piekāpās Lēbam, viņš ir ļoti tuvu triumfam kopvērtējumā, jo līdz "Dakaras" beigām atlikuši vairs tikai divi ātrumposmi. Al-Atija iepriekš šajā rallijreidā uzvarējis 2011. un 2015.gadā.

Tikmēr trešais otrdien bija polis Jakubs Pržigonskis ("Mini").

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Savukārt neveiksmes turpina vajāt titulēto "Mini" komandas braucēju Stefanu Peteranselu no Francijas, kurš otrdien cīnījās ar kāpām un kopumā jau ir atvadījies no izredzēm triumfēt "Dakarā". Francūzis šajā rallijreidā pamanījies uzvarēt 13 reizes, bet otrdien viņš bija spiests samierināties ar astoto pozīciju.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Kopvērtējumā Al-Atija par 46 minūtēm un 29 sekundēm apsteidz spāni Nani Romu ("Mini"), kurš otrdien bija piektais, kamēr trešajā pozīcijā, atpalikdams vēl 16 sekundes, ir Lēbs.

Tikmēr motociklu ieskaitē posmā uzvarēja iepriekšējā gada "Dakaras" uzvarētājs Matīass Valkners no Austrijas (KTM), kurš par 45 sekundēm apsteidza čīlieti Pavlo Kvintanilju ("Husqvarna").

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Savukārt trešais bija austrālietis Tobijs Praiss (KTM), kurš kļuvis par jauno kopvērtējuma līderi.

Neveiksmi piedzīvoja iepriekšējais līderis Rikijs Brebeks, kura "Honda" motocikla dzinējs saplīsa vien 56 kilometrus pirms ātrumposma finiša, tāpēc motosportists bija spiests izstāties.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Kopvērtējumā Praiss par vienu minūti un trim sekundēm apsteidz Kvintanilju, kamēr trešais, atpalikdams vairāk nekā sešas minūtes, ir Valkners.

Šī gada "Dakaras" rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies ceturtdien.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Iepriekšējā gadā "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu