Priedulēna ierindojas 14. vietā Eiropas čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lelde Priedulēna
Lelde Priedulēna Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Latvijas vadošā skeletoniste Lelde Priedulēna piektdien Īglsas trasē Insbrukā ierindojās 14.vietā Eiropas čempionātā, kas vienlaikus bija arī Pasaules kausa piektais etaps.

Tikmēr par šī Pasaules kausa posma uzvarētāju un Eiropas čempioni kļuva austriete Janīne Floka, kura bija pirmā jau pēc pirmā brauciena. Divu braucienu summā Austrijas skeletoniste par 0,43 sekundēm apsteidza krievieti Jeļenu Ņikitinu.

Savukārt trešā bija Pasaules kausa ieguvēja, pasaules čempione un olimpiskā vicečempione Žaklīna Lelinga no Vācijas.

Floka par Eiropas čempioni kļuvusi trešo reizi karjerā.

Priedulēna no pirmās vietas atpalika 2,11 sekundes, ieņemdama 14.vietu Eiropas čempionāta ieskaitē un 19.pozīciju Pasaules kausa vērtējumā.

Latviete jau pēc pirmā brauciena bija šajās pašās pozīcijās, rezultātu beigās neuzlabojot arī divu braucienu summā.

Priedulēna aizvadīja savas pirmās sacensības pēc teju gada pārtraukuma. Viņa atkopās no ceļgala traumas, kā arī uzsāka mācības Šveicē, tādējādi sezonas pirmajā pusē latviete nestartēja.

Martins Dukurs piektdien vīriešu konkurencē jau desmito reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu, kamēr Tomass Dukurs ieņēma ceturto vietu.

Eiropas čempionāts noris vienlaicīgi ar Pasaules kausa piekto posmu, arī šajā ieskaitē M.Dukuram izcīnot uzvaru, bet T.Dukuram ieņemot piekto vietu.

Savukārt Ivo Šteinbergs ieņēma 19.vietu, bet Eiropas čempionāta ieskaitē viņam bija 14.pozīcija.

Skeletonistiem Eiropas čempionāts bija paredzēts pirms nedēļas Kēnigszē, bet laikapstākļu dēļ Pasaules kausa posma sacensības un līdz ar to arī Vecā kontinenta meistarsacīkstes tika pārceltas uz Īglsu.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu.

Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs pērn Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Savukārt 25 gadus vecā Priedulēna pagājušā gada olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu, bet Pasaules kausā viņa savu labāko sezonu aizvadīja 2016./17.gadā, kad kopvērtējumā bija septītā.

Sportisti šomēnes spēkosies arī Šveices kalnu kūrortā Sanktmoricā, bet sezona noslēgsies Ziemeļamerikā ar diviem posmiem Leikplesidā un Kalgari. Sezonas noslēgumā Vistleras trasē Kanādā norisināsies arī pasaules čempionāts, tam notiekot marta ievadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu