Sevastova Melburnā atkārto savas karjeras labāko rezultātu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova pagājušajā naktī sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" tenisa turnīra "Australian Open" astotdaļfinālu, tādējādi atkārtojot savas karjeras labāko rādītāju šajā turnīrā. 

WTA ranga 12. rakete Sevastova trešās kārtas mačā ar 6-3, 6-3 uzvarēja šā brīža labāko Ķīnas tenisisti Vanu Cjanu, kura reitingā ieņem 21. pozīciju. 

Spēle ilga stundu un 16 minūtes. 

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Sevastova jau nopelnījusi 240 reitinga punktus un 260 000 Austrālijas dolāru prēmiju.

"Australian Open" ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Sevastova iekļuva arī 2011. gadā. 

Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova spēkiem mērosies ar Japānas tenisisti Naomi Osaku, kas trešajā kārtā smagā cīņā ar 5-7, 6-4, 6-1 pieveica Taivānas sportisti Suveju Sje. 

Osaka pērn sensacionāli triumfēja "US Open" turnīrā un šobrīd WTA rangā ir ceturtajā vietā. 

Pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja vācieti Monu Bartelu, kura rangā ir 76.vietā, bet otrajā kārtā viņa ar 6-3, 3-6, 6-2 uzvarēja planētas 106.raketi Bjanku Andresku no Kanādas. 

Tikmēr Cjana šī turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-4 uzvarēja planētas 98.raketi Fionu Fero no Francijas, kamēr otrajā cīņā ar 6-2, 6-3 pārspēja Sevastovas draudzeni Aleksandru Kruniču no Serbijas (WTA 61.).

Sevastova Austrālijas atklātā čempionāta pamatturnīrā spēlē sesto reizi.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko pirmdien pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 1-6, 6-3, 2-6 piekāpās Grieķijas tenisistei Marijai Sakari.

Ostapenko un Sevastova ir noslēgušas dalību arī dubultspēļu sacensībās.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, kurš mačā ar 2014.gada čempionu Stanu Vavrinku uzvarēja pirmo setu, bet otrajā muguras traumas dēļ izstājās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu