Trīs tenisistes pretendē uz pasaules pirmās raketes godu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Naomi Osaka
Naomi Osaka Foto: AFP/SCANPIX

Rumāņu tenisiste Simona Halepa zaudējusi pasaules pirmās raketes godu, kamēr uz to pašlaik pretendē Japānas spēlētāja Naomi Osaka, kā arī čehietes Petra Kvitova un Karolīna Plīškova.

Halepa pasaules ranga pirmajā vietā bijusi 48 nedēļas, bet pirmdien viņa cieta zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā, piekāpjoties titulētajai amerikānietei Serēnai Viljamsai.

Savukārt otrdien Kvitova iekļuva Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālā, kas nozīmē, ka viņa jau tobrīd pēc ranga punktiem apsteidza Halepu, tomēr trešdien to pašu paveica Osaka, kura jau tagad provizoriski kļuvusi par pasaules pirmo numuru.

Tāpat teorētiskas izredzes sasniegt pasaules ranga pirmo pozīciju ir vēl vienai Čehijas tenisistei Plīškovai, kura arī Austrālijā iekļuvusi labāko četru spēlētāju pulkā. Tiesa, viņai tādā gadījumā ir jāuzvar visā turnīrā.

Vēl 2017.gadā Plīškova kļuva par pirmo Čehijas tenisisti, kura pasaules rangā sasniegusi pirmo vietu.

Tiesa, Halepa nav pārāk apbēdināta, ka zaudējusi ranga līderes godu.

"Galvenais mērķis ir spēlēt tik labi, cik vien iespējams, un uzvarēt, tāpēc rangam pat nav tik būtiskas nozīmes," teica Halepa. "Tas ir svarīgāks gada beigās, tāpēc es lieki par to nesatraukšos."

"Manuprāt, ir atšķirība - vai esi pirmais rangā, vai labākais tenisists pasaulē," norādīja Halepa, uzsverot, ka pašlaik labākā spēlētāja pasaulē ir tieši Viljamsa, kura reitingā gan ir tikai 16.pozīcijā, bet amerikāniete piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Nākamais pasaules rangs tiks publicēts pēc Austrālijas atklātā čempionāta noslēguma.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu