Osaka triumfē "Australian Open" un kļūs par pasaules pirmo raketi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Australian Open" 2019.gada čempione Naomi Osaka
"Australian Open" 2019.gada čempione Naomi Osaka Foto: ausopen.com

Japānas tenisa zvaigzne Naomi Osaka sestdien triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, tādējādi nodrošinot pasaules pirmās raketes godu un gūstot uzvaru jau otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas.

Pasaules ceturtā rakete Osaka sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra finālā ar rezultātu 7-6 (7:2), 5-7, 6-4 uzvarēja čehieti Petru Kvitovu, kura ir planētas sestais numurs.

Abas tenisistes finālā demonstrēja lielisku cīņu, turklāt jau otrajā setā Osaka neizmantoja trīs mačbumbas, kas viņai būtu nodrošinājušas titulu priekšlaicīgi.

Līdz ar to vien 21 gadu vecā Osaka uzvarējusi jau otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas, jo pērn viņa triumfēja arī ASV atklātajā čempionātā, šāda kaluma trofeju gūstot pirmo reizi.

Uzvara Austrālijā nozīmē arī to, ka Osaka pirmdien kļūs par pasaules ranga pirmo numuru. Līdz šim vēl nevienam tenisistam no Āzijas vēl nekad nebija izdevies izvirzīties sieviešu vai vīriešu ranga līderpozīcijās.

Osaka kļuvusi tikai par trešo tenisisti pēdējo 15 gadu laikā, kura spējusi uzvarēt vismaz divos "Grand Slam" turnīros pēc kārtas. Pirms viņas to šajā laika periodā bija paveikušas amerikāniete Serēna Viljamsa un beļģiete Kima Klijstersa.

Japāniete arī kļuvusi par pirmo tenisisti kopš 2001.gada, kura pēc sava pirmā "Grand Slam" titula spējusi uzvarēt arī nākamajā.

Svētdien fināls tiks aizvadīts arī vīriešu konkurencē, kur ļoti principiālā cīņā savā starpā tiksies pasaules pirmā un otrā rakete - attiecīgi serbs Novaks Džokovičs un spānis Rafaels Nadals.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu