"Liepāja" Jurevičus debijas mačā piekāpjas Raplas "Avis Utilitas"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mareks Jurevičus
Mareks Jurevičus Foto: FIBA.com

"Liepājas" komanda, tās sastāvā debitējot pieredzējušajam Marekam Jurevičum, sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 96:99 piekāpās Ervīna Jonāta pārstāvētajai Raplas "Avis Utilitas".

"Liepājas" sastāvā 30 punktus iemeta Džastins Džonsons, bet 24 punktus guva Torenss Rovs, savukārt 21 punkts Eduardam Hāzneram.

Tikmēr "Avis Utilitas" rindās ar 28 punktiem izcēlās Indreks Kajupanks, kamēr Jonātam četri punkti.

Sākoties pēdējai minūtei, "Liepāja" atradās vadībā ar 95:92, tomēr šo nelielo pārsvaru nespēja nosargāt, jo "Avis Utilitas" cīņu noslēdza ar četriem punktiem pēc kārtas, kas ļāva nodrošināt uzvaru.

Liepājnieki decembra otrajā pusē pirmo reizi sezonā izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas, bet 2019.gada pirmajās trijās spēlēs cietuši neveiksmes. Turpretī Raplas basketbolisti gadu sāka ar divām uzvarām, bet iepriekšējā spēlē ar 71:77 piekāpās Latvijas vicečempionei "VEF Rīga".

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē "Liepāja" cieta zaudējumu ar rezultātu 82:89.

Pirms šī mača "Liepāja" papildināja sastāvu ar Jureviču, kurš sezonas pirmo daļu aizvadīja "Ventspilī". Viņš liepājnieku sastāvā debitēja ar 15 gūtiem punktiem.

Tikmēr pie graujošas uzvaras sestdien tika Latvijas čempione "Ventspils", kas savā laukumā ar rezultātu 112:76 sagrāva pastarīti "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Ventspilnieku sastāvā 22 punktus iemeta Džonatans Erledžs, kamēr 15 punktus iemeta Kristaps Ķilps. Savukārt pa 14 punktiem sameta Māris Gulbis un Rihards Lomažs.

Savukārt Jēkabpils vienībā pa 21 punktam guva atzīmējās Rainers Hermanovskis un Edgars Štelmahers.

"Ventspils" ar 18 uzvarām 19 spēlēs apvienotajā līgā ieņem pirmo vietu, turpretī "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" ar zaudējumiem visās 18 spēlēs ir pēdējā.

Zīmīgi, ka "Ventspils" visas 18 uzvaras izcīnījusi pēc kārtas, jo turnīra pirmajā spēlē tā piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo". Ventspilnieki paralēli cīnās arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā, kur šajā sezonas nogrieznī viņiem ir svarīgi mači par vietu izslēgšanas turnīrā.

Lai gan regulārais čempionāts ir jau pāri pusei, abām komandām šī bija pirmā savstarpējā spēle sezonā.

Vēl sestdien "Ogre" savā laukumā ar rezultātu 86:73 pārspēja "Valga-Valka"/"Maks&Moorits".

Mājinieku sastāvā pa 14 punktiem iemeta Rihards Zēbergs un Viktors Iļjins, kamēr 12 punkti Renāram Magonem. Savukārt robežpilsētas komandā ar 16 punktiem izcēlās Dešons Kings, kamēr no latviešiem pa 14 punktiem sameta Elvis Endzels un Guntis Sīpoliņš.

"Ogre" visu šo mača laiku atradās vadībā, bet pamatlaika beigās "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" basketbolisti centās saasināt cīņas gaitu, lai atspēlētos, taču tas viesiem neizdevās.

"Ogrei" pēdējās spēlēs uzvaras mijušās ar zaudējumiem, kuri gan piedzīvoti tikai pret Latvijas komandām. Savukārt robežpilsētu Valgas-Valkas komanda spēlē lielākoties neveiksmīgi, bet iepriekšējā mačā tika gūta negaidīti pārliecinoša uzvara 85:66 pār "Jūrmala"/"Betsafe".

Šosezon pirmajā savstarpējā mačā ar 81:65 uzvarēja "Ogre".

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 18 uzvarām 19 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 17 uzvarām 19 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 16 uzvarām 18 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 13 panākumiem 18 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar desmit panākumiem 18 mačos ir Tallinas "TalTech", bet deviņas uzvaras 18 cīņās ir Tallinas "Kalev"/TLU komandai. Septītajā pozīcijā ar desmit uzvarām 21 mačā seko "Jūrmala"/"Betsafe", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā ar astoņiem panākumiem 18 mačos ir Raplas "Avis Utilitas", bet pirmo desmitnieku ar astoņām uzvarām 19 cīņās noslēdz Pērnavas "Sadam", kamēr tai ar sešām uzvarām 18 dueļos seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tālāk ar piecām uzvarām 17 cīņās seko "Latvijas Universitāte", aiz kuras ar četrām uzvarām 17 spēlēs ir "Liepāja" un "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 18 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu