Miks Indrašis: Atzinība no ESPN ir kas īpašs (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Maskavas "Dinamo" uzbrucējam Mika Indrašim saņemtā atzinība no ietekmīgā Ziemeļamerikas sporta medija ESPN - viņa gūto vārtu iekļaušana nedēļas topā - ir kaut kas ļoti īpašs un negaidīts, hokejists pastāstīja sarunā ar TVNET.

Indrašis un citi Latvijas izlases kandidāti šonedēļ aizvada treniņus Rīgā. Nodarbības "Volvo" ledus hallē Imantā notiek no 6. līdz 8. februārim. Tās vada Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, kurš pirms treniņiem apmāca arī vietējos hokeja trenerus īpašu semināru laikā.

Indrašis sarunā ar TVNET atklāja, ka KHL izlašu pauzē vēlējies pamainīt ierasto darba vidi un arī paviesoties dzimtenē.

"Nāca uzaicinājums no Latvijas Hokeja federācijas (LHF), kuram piekritu. Vēlējos pamainīt vidi, pabūt Latvijā. Tā nav nekāda atpūta. Arī izlases treniņos smagi jāstrādā. Tas noteikti nāks par labu," sacīja meistarīgais uzbrucējs.

Indrašis šosezon Maskavas "Dinamo" kreklā 49 spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 12 rezultatīvas piespēles. Viņš nezināja, vai kluba vadība var liegt dalību izlases treniņos. Pēc kārtējā KHL mača vien esot izteicis savu vēlmi [pievienoties izlasei] kluba galvenajam trenerim Vladimiram Krikunovam, un viņš nekādus šķēršļus neesot licis.

"Sezonas sākums bija gausāks, nekā es to vēlējos. Bija tāda iekšējā cīņa ar sevi. Ja spēlē Rīgas "Dinamo", tad šādus neveiksmīgos posmus uztver daudz mierīgāk. Leģionāra statusā tas ir citādi. Pārvarēju šo kritumu un tagad jau ir labi. Treneris Krikunovs nevienu neierobežo, bet ļauj spēlēt. Tomēr, ja tev ļauj spēlēt, ir jāspēlē un jādod rezultāts," pastāstīja Maskavas "Dinamo" komandas uzbrucējs.

Sarunas laikā ar TVNET Mika seju zoda apvidū "rotā" vairākas šuves. Tā esot vismuļķīgāk gūtā mikrotrauma viņa karjerā.

"Spēlējām pret Magņitogorskas "Metallurg". Tieši pie mūsu borta bija sadursme starp spēlētājiem. Es nemaz nebiju uz ledus, sēdēju uz soliņa. Dabūju ar nūju pa seju. Labi, ka zobus neizsita (smejas)," par nelielo rētu izteicās Indrašis.

28.janvāra KHL mačā pret Rīgas "Dinamo" Indrašis filigrānā manierē guva savus 100.vārtus līgā, kas arī atnesa Maskavas klubam uzvaru. Šis vārtu guvums vēlāk tika iekļauts arī ietekmīgā Ziemeļamerikas medija ESPN nedēļas Top10 otrajā vietā.

Indrašis bija gandarīts par šādu starptautisku atzinību, jo konkrētajā epizodē esot rīkojies instinktīvi.

"Tas, protams, ir ļoti patīkami. Arī iekļūt KHL nedēļas topā ir patīkami. Tomēr atzinība no ESPN ir kas īpašs. Vispār neko tādu negaidīju! Te, izlases treniņos, arī daudzi nāca un apsveica ar skaistajiem vārtiem," neviltoti priecīgs bija spēlētājs.

Aktuāls sarunu temats Latvijas izlases ģērbtuvēs šonedēļ esot arī slavenā portugāļu futbola trenera Žuzē Mourinju paslīdēšana uz KHL arēnas ledus Balašihā. Indrašis uzskata, ka pie tā vainīgi spēles organizatori.

"Viņi uz ledus uzlika parasto paklāju, bez gumijotās pamatnes. Tas jau uzreiz bija skaidrs, ka viņš paslīdēs! Ko lai saka, Mourinju šogad galīgi neveicas. Mančestras "United" komanda viņa vadībā spēlēja slikti, tagad vēl paslīdēja. Kā saka, pēc tumšām dienām nāk arī gaišās (smejas)," omulīgi kuriozo situāciju komentēja uzbrucējs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu