Kārlails: Porziņģa pāreja bijusi ļoti laba un gluda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pāreja no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" uz Dalasas "Mavericks" bijusi ļoti laba un gluda, uzskata šīs vienības galvenais treneris Riks Kārlails.

Porziņģis janvāra pēdējā dienā apjomīgā maiņas darījumā no "Knicks" nokļuva "Mavericks" klubā.

"Šonedēļ tikos ar Porziņģi, lai parunātu par to, kā redzam viņa lomu šajā komandā. Parādījām viņam video, kuros redzami Dirks Novickis un citi spēlētāji, kuri labi var spēlēt gan groza tuvumā gan no distances," Dalasas klubs citē Kārlaila teikto. "Ir svarīgi, lai būtu vīzija par nosprausto kursu, kurā vēlies doties, lai prāts koncentrētos uz lietām, kas būs vajadzīgas."

Porziņģis smagas ceļgala traumas dēļ nav spēlējis vairāk nekā gadu, turklāt šosezon viņš laukumā neatgriezīsies.

"Kristaps šobrīd strādā pie sava spēka, atveseļošanās, kājām un darbības laukumā, turklāt ar laiku šīs lietas kļūs arvien labākas. Pāreja bijusi ļoti laba un gluda," neslēpa treneris. "Mums ir lieliska medicīnas komanda un treneri, kā arī cilvēki, kuri koncentrējas uz spēka un snieguma attīstīšanas darbu. Uzskatu, ka tā šobrīd domā arī Poziņģis."

Tikmēr Porziņģa komandas biedrs Trejs Burks, kurš arī tika iemainīts no "Knicks", uzsvēra, ka latvietis ir lielisks spēlētājs.

"Kristaps noteikti var būt kluba seja. Esmu nedaudz ar viņu uzspēlējis iepriekš un varu teikt, ka viņš atvieglo saspēles vadītāja darbu, jo spēj paplašināt laukumu un labi strādā abos laukuma galos. Nevaram sagaidīt, kad Kristaps atgriezīsies," izteicās basketbolists, kurš Porziņģi salīdzina ar Novicki. "Viņu spēles stils nenoliedzami ir līdzīgs, jo spēj trāpīt metienus teju no jebkuras laukuma vietas."

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā 186 spēlēs vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Savukārt iepriekšējā sezonā viņš 48 spēlēs caurmērā guva 22,7 punktus, izcīnīja 6,6 atlēkušās bumbas un bloķēja 4,8 metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu