Sesks WRC debijā pēc pirmā ātrumposma ieņem otro vietu junioru klasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: Ekrānuzņēmums no video

Latvijas autorallija braucējs Mārtiņš Sesks ar stūrmani Krišjāni Cauni ieņem otro vietu junioru klasē pēc pasaules čempionāta (WRC) otrā posma pirmā ātrumposma.

"LMT Autosporta akadēmijas" akadēmijas ekipāža, kas startē ar "Ford Fiesta R2" spēkratu, Kārsltades hipodromā notikušo pirmo ātrumposmu veica vienā minūtē un 51,0 sekundē.

Līderis "Junior WRC" klasē pēc pirmā "dopa" ir zviedrs Deniss Rodstrēms ("Ford Fiesta R2"), kurš latvieti apsteidz par nieka vienu sekundes desmitdaļu.

Kopējā ieskaitē līderis ir beļģis Tjerī Nevils ("Hyundai"), kurš pirmo ātrumposmu veica vienā minūtē un 34,9 sekundēs. Tikai 0,8 sekundes viņam zaudē titulētais francūzis Sebastjans Ožjē ("Citroen"), bet trešais ir norvēģis Andrēass Mikelsens, kurš no sava komandas biedra Nevila atpaliek 1,1 sekundi.

Sesks Nevilam zaudē 16,1 sekundi, kas latvietim kopējā ieskaitē dod 42.vietu.

Nākamo trīs dienu laikā tiks aizvadīti vēl 18 ātrumposmi.

Latvijas ekipāža šosezon plāno piedalīties piecos "Junior WRC" posmos.

Iepriekšējā sezonā Sesks sacentās ar "Opel Adam R2" spēkratu, triumfējot Eiropas rallija čempionātā (ERČ) "Junior U27" ieskaitē. Viņš kļuva par pirmo braucēju Latvijas autosporta vēsturē, kurš kļuvis par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu