Izlozē noskaidrotas Latvijas sieviešu futbola izlases pretinieces EČ kvalifikācijā

LFF
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases futbolistes
Latvijas izlases futbolistes Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Ceturtdien, 21. februārī, Šveices pilsētā Nionā norisinājās 2021. gada Eiropas čempionāta sievietēm kvalifikācijas turnīra izloze, kurā Latvijas valstsvienībā sev F apakšgrupā pretiniekos ieguva Zviedriju, Islandi, Ungāriju un Slovākiju.

Kvalifikācijas turnīra spēles norisināsies no 2019. gada augusta līdz 2020. gada septembrim.

Jaunajā kvalifikācijas ciklā mainīts izspēles formāts, arī sieviešu nacionālajām izlasēm ieviešot kopīgu kvalifikācijas turnīru ar mājas un izbraukuma spēlēm. Kvalifikācijas sacensībās piedalīsies kopumā 47 valstu izlases, kas ir jauns rekords, bet finālturnīrs 2021. gada jūlijā norisināsies Anglijā.

Izlases pirms izlozes, balstoties uz to koeficientiem, bija sadalītas piecos grozos, Latvijai ieņemot vietu piektajā no tiem. Komandas sadalītas deviņās grupās – divās ar sešām un septiņas ar piecām izlasēm.

Finālturnīram kvalificēsies katras grupas uzvarētāja, kā arī trīs no otrajā vietā palikušajām komandām, kurām būs labākie rādītāji mačos pret grupu pirmās, trešās, ceturtās un piektās vietas īpašniecēm. Pārējās sešas otrās vietas īpašnieces "play-off" kārtā 2020. gada oktobrī sadalīs atlikušās trīs ceļazīmes uz finālturnīru, kurā piedalīsies 16 izlases.

Kvalifikācijas turnīra apakšgrupu spēles paredzēts aizvadīt šādos datumu logos:

2019. gada 26. augusts - 3. septembris

2019. gada 30. septembris - 8. oktobris

2019. gada 4. - 12. novembris

2020. gada 2. - 11. marts

2020. gada 6. - 14. aprīlis

2020. gada 1. - 9. jūnijs

2020. gada 14. - 22. septembris

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu