Atrasta Mazda, kas bija pazudusi 35 gadus

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bestcarweb.jp

Japānā atrasts izturības sacīkšu automobilis Mazda RX-7 254i, kurš par pazudušu tika uzskatīts veselus 35 gadus. 

Pēdējo reizi auto bija redzēts 1984.gada Fudži 1000 kilometru sacensībās. Automašīnas autentiskumu izdevies noteikt 254i unikālās balstiekārtas un bremžu sistēmas dēļ, kā arī pēc priekšgājēja 253i šasijas, kam uzmontēta cita virsbūve.

Kopumā astoņdesmito gadu sākumā tika uzbūvētas vien divas RX-7 254i. No tām viena tika sasista Fudži autodromā.

Kā vēsta japāņu interneta vietne bestcarweb.jp, Mazda ir pasūtījuši mašīnas restaurāciju, lai tā pēc kāda laika atkal varētu atgriezties sacīkšu trasē, vēsta Motor.ru. Automobiļa kompozītmateriālu virsbūvi remontēs kompānija Powercraft, savukārt rotormotoru izgatavos tūninga kompānija RE Amemiya.

Var piebilst, ka šis nav vienīgais ievērības cienīgais Mazda sacīkšu auto ar rotormotoru. Tā, piemēram, tālajā 1991.gadā Mazda 787B kļuva par pirmo japāņu automobili, kas uzvarējis Lemānas 24 stundu sacensībās. Līdz 2018.gadam, kad leģendārajās sacensībās triumfēja Toyota ar pilotiem Sebastjanu Buemī, Fernando Alonso un Kazuki Nakadžimu, Mazda arī bija vienīgais japāņu zīmols, kam bija izdevies izcīnīt uzvaru.

Video: Mazda 787B

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu