Pukinsks par "Ventspils" aizdomīgo pārbaudes spēli: Ir svarīgi iegūt visus faktus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Pukinsks
Edgars Pukinsks Foto: Latvijas Futbola federācija

Ir svarīgi iegūt visus faktus, ja tiešām Latvijas futbola kluba "Ventspils" un Norvēģijas vienības "Jerve" pārbaudes spēles rezultāts tika nelikumīgi ietekmēts, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Pēc medija "Norway Today" informācijas Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) sākusi izmeklēšanu saistībā ar aizdomīgu "Ventspils" pārbaudes spēli Spānijā, kurā tā ar 0:1 mača izskaņā zaudēja "Jerve" futbolistiem.

Informāciju, ka UEFA sākusi izmeklēt šo spēli, apstiprināja arī Norvēģijas Futbola asociācija, turklāt to nenoliedz arī LFF.

"Pēdējā laikā daudz runājam par tīru spēli, kur ietilpst arī cīņa pret nelikumīgu rezultātu ietekmēšanu. Esam saņēmuši signālus baumu līmenī, vairāk gan no publiskās telpas, ka pieminētajā spēlē notikusi manipulācija ar rezultātu. Ņemot vērā, ka šis mačs nav bijis mūsu kompetencē, viss, ko esam darījuši, ir lūguši UEFA šai spēlei pievērst uzmanību un pēcāk sniegt mums informāciju, vai tiešām ir bijusi manipulācija ar rezultātu," skaidroja Pukinsks.

LFF ģenerālsekretārs atklāja, ka viņš noskatījies šī mača pēdējās desmit minūtes, tomēr pilna iespaida iegūšanai esot jānoskatās visa spēle, turklāt viņš neesot eksperts, lai šādos jautājumos izdarītu secinājumus.

"Šobrīd cilvēkiem, kuri vēroja šo spēli, vienkārši ir aizdomas. Uz aizdomu pamata sankcijas nevar tikt piemērotas. Ir svarīgi iegūt visus faktus, ja patiešām šīs spēles rezultāts tika iegūts nelikumīgi. Ja tiešām kāda vaina tiks pierādīta, vairs nebūs būtiski, kādā līmenī mačs tika aizvadīts, jo sekos sankcijas," uzsvēra Pukinsks.

Pukinsks arī sacīja, ka LFF piemēros sankcijas jebkuram Latvijas klubam, ja pierādīsies, ka tas bijis iesaistīts maču sarunāšanā.

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas gaidāmā sezona ar deviņu komandu līdzdalību startēs šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu