"Jēkabpils"/"SMScredit.lv" basketbolisti cieš kārtējo zaudējumu apvienotā čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bkjekabpils.lv / L.Irša

"OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pastarīte "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" otrdien regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 80:104 (14:23, 15:25, 23:24, 28:32) piekāpās Ervīna Jonāta pārstāvētajai Raplas "Avis Utilitas" komandai.

Jēkabpiliešiem 22 punktus guva Edgars Štelmahers, 20 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Leonam Gilmoram, bet 11 punktus iemeta Ričards Daniels Vanags.

Tikmēr laukuma saimniekiem ar 22 punktiem un deviņām bumbām zem groziem izcēlās Ronalds Delfs, bet Jonāts guva astoņus punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Jēkabpils basketbolisti februārī tika pie pirmajām uzvarām sezonā, turklāt izcīnot divus panākumus pēc kārtas. Tiesa, pēc tam sekoja smags zaudējums "VEF Rīga" komandai, kā arī uz Jūrmalas vienību pārcēlās pieredzējušais centra spēlētājs Jurijs Aleksejevs.

Tikmēr Raplas vienība bija cietusi divus zaudējumus pēc kārtas, kas sekoja trīs uzvaru sērijai. Jonāts pirms šī mača 19 spēlēs vidēji guva 8,9 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas.

Abu komandu šosezon pirmajā savstarpējā spēlē Jēkabpils komanda mājās cieta zaudējumu ar 69:79.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 24 uzvarām 25 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 23 uzvarām 25 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 20 uzvarām 22 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 15 panākumiem 24 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar 14 panākumiem 23 mačos ir Tallinas "TalTech", sestajā pozīcijā ar 12 uzvarām 23 cīņās ir "Tartu Universitāte", bet tālāk ar 12 uzvarām 25 mačos ir "Jūrmala"/"Betsafe" un Raplas "Avis Utilitas".

Pirmo desmitnieku ar desmit uzvarām 24 mačos noslēdz Pērnavas "Sadam" un Tallinas "Kalev"/TLU. Septiņas uzvaras 23 mačos guvusi "Latvijas Universitāte", bet septiņi panākumi 24 cīņās ir "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībai. Seši panākumi 23 dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandai, piecas uzvaras 23 mačos guvusi "Liepāja", bet tabulu ar divām uzvarām 26 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces, kuras 5. un 6.aprīlī sacentīsies Tallinas "Kalev"/"Cramo" mājvietā "Saku Surhall". Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu