Riteņbraucējam Liepiņam augstā ceturtā vieta prestižās sacensībās Nīderlandē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Kaspars Suškevičs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no profesionālās kontinentālās komandas "WB Aqua Protect Veranclassic" svētdien izcīnīja augsto ceturto vietu Nīderlandē notikušajās vienas dienas sacensībās "Ronde van Drenthe" (UCI kat.1.HC).

Finiša spurtā uzvaru svinēja nīderlandietis Pims Ligthārts no "Direct Energie" vienības, 217,6 kilometrus garās distances finiša līniju šķērsodams pēc piecām stundām 15 minūtēm un 49 sekundēm.

Trīs sekundes lēnāks bija viņa tautietis Roberts de Grēfs ("Alecto"), bet cīņā par trešo vietu Liepiņš piekāpās itālim Nikolam Badžoli ("Nippo Vini Fantini Faizane"). Liepiņš uzvarētājam zaudēja 39 sekundes, bet no goda pjedestāla latvietis atpalika vienu sekundi.

Par ceturto vietu viņš saņēma 100 UCI punktus.

Savukārt debiju 1.HC kategorijas sacensībās piedzīvoja Mārtiņš Pluto no "Monkey Town" vienības, 21 gadu vecajam latvietim nesasniedzot finišu.

Tikmēr Toms Skujiņš no profesionālās komandas "Trek - Segafredo" svētdien izcīnīja 17.vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Pasaules tūres velobrauciena "Tirreno-Adriatico" piektajā posmā, trešo reizi finišēdams pirmajā divesmitniekā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 180 kilometri ar trim kāpumiem distances otrajā daļā. Solo finišā uzvaru svinēja dānis Jakobs Fuglsangs no "Astana" vienības, kurš finišēja pēc četrām stundām 39 minūtēm un 32 sekundēm.

Savukārt Skujiņš bija trīs minūtes un 12 sekundes lēnāks, kas viņam deva 17.vietu, bet Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands ("Israrel Cycling academy") atpalika 17 minūtes un 41 sekundi, kas viņam deva 87.vietu.

Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ir Edams Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kurš par 25 sekundēm apsteidz slovēni Primoču Rogliču ("Jumbo-Visma"). Skujiņš ir četras minūtes un 41 sekundi lēnāks, kas viņam dod 16.vietu, bet Neilands atpaliek 43 minūtes un 52 sekundes, latvietim ieņemot 85.pozīciju.

Jauno riteņbraucēju ieskaitē Neilands ir 14.pozīcijā.

"Tirreno-Adriatico" velobrauciens septiņu posmu garumā noslēgsies otrdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu