Merzļikins: Šis man ir īstais brīdis jauniem izaicinājumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins šobrīd vairs nevēlas spēlēt Eiropā, bet grib doties pretī jauniem izaicinājumiem, Šveices raidsabiedrībai SRF teica vārtsargs.

Merzļikina pārstāvētā Šveices augstākās līgas (NLA) komanda "Lugano" sestdien izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē savā laukumā ar 4:5 otrajā pagarinājumā piekāpās "Zug" hokejistiem, sērijā līdz četrām uzvarām piekāpjoties ar 0-4.

Līdz ar to Merzļikinam sezona Šveicē noslēdzās, Latvijas hokejistam atvadoties no Lugāno līdzjutējiem. Jau iepriekš tika ziņots, ka pēc šīs sezonas viņš izmēģinās laimi Ziemeļamerikā, kur vārtsargs atrodas Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" paspārnē.

"Šis man ir īstais brīdis. Negribu vairs palikt Eiropā, bet gan doties pretī jauniem izaicinājumiem," SRF teica vārtsargs.

Gadījumā, ja Ziemeļamerikas laukumos viņam neuzsmaidīs veiksme, Merzļikins jau zina, kur atgriezīsies.

"Atgriešanās vienmēr ir opcija. Vienmēr vispirms runāšu ar "Lugano", tomēr šobrīd par to nedomāju," atzīmēja pašlaik 24 gadus vecais Merzļikins.

Latvijas vārtsargs NHL kluba rindas varētu papildināt jau šajā sezonā, kas gan negarantēs viņa debiju planētā spēcīgākajā līgā.

"Būtu patīkami jau tagad doties tur un saprast to pasauli, jo to (NHL) mēs redzam tikai televīzijā un "PlayStation". Tā būs patīkama pieredze, un es nevaru sagaidīt, kad tā pienāks. Tagad patiešām nezinu, vai došos uz Ziemeļameriku vai izlasi, vai vispirms uz Ziemeļameriku un pēc tam uz izlasi. Man vispirms jākonsultējas ar aģentu," portāls "Heshootshescoores.com" svētdien citēja Merzļikina teikto.

Pagājušā gada Latvijas labākais hokejists Merzļikins izslēgšanas turnīrā četros mačos savos vārtos vidēji ielaida 3,95 ripas un atvairīja 87,23% metienu.

Savukārt regulārajā čempionātā Merzļikins 43 spēlēs caurmērā kapitulēja 2,44 reizes un kopumā atvairīja 92,02% metienu.

NLA viņš spēlē kopš 2013./2014.gada sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu