"Ogres" basketbolisti dramatiskā cīņā izlaiž no rokām bronzas medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rinalds Sirsniņš
Rinalds Sirsniņš Foto: Jānis Laganovskis (estlatbl.com)

Basketbola klubs "Ogres" sestdien "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas finālčetrinieka sacensību cīņā par bronzas medaļu pēdējā sekundē ar rezultātu 85:87 (20:23, 20:20, 21:22, 24:22) piekāpās kaimiņvalsts čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Ogres" komandas sastāvā 19 punktus iemeta Edgars Lasenbergs, kamēr 16 punkti Rihardam Zēbergam. Savukārt Tallinas vienībā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Šavons Lūiss.

Mača sākumā "Kalev"/"Cramo" apliecināja savu nominālo favorītu statusu un izvirzījās vadībā ar 14:5, tomēr "Ogres" vienība pakāpeniski atspēlējās, turklāt Rinalds Sirsniņš pirmā ceturkšņa beigās ar tālmetienu panāca vairs tikai 20:21.

Tiesa, pirmās desmit minūtes mājiniekiem izdevās noslēgt ar trīs punktu vadību, bet otrā ceturkšņa sākumā Ogres vienībai pat izdevās pārņemt vadību. Pirmais puslaiks aizritēja punkts punktā, bet lielajā pārtraukumā "Kalev"/"Cramo" atkal devās ar trīs punktu pārsvaru (43:40).

Savukārt trešajā ceturtdaļā "Kalev"/"Cramo" ieguva jau desmit punktu pārsvaru (56:46). Lai arī "Ogres" basketbolisti tālāk pretiniekus vairs nepalaida, viņi visu laiku atradās iedzinējos. Latvijas komanda gan nepadevās, un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Viktors Iļjins samazināja starpību līdz minimumam (75:76), turklāt pēc tam vienība veiksmīgi nostrādāja aizsardzībā, kas jau turpinājumā Renāram Magonem ar precīzu tālmetienu ļāva panākt 78:76.

Pēc minūtes pārtraukuma Tallinas komanda atbildēja ar precīzu trīspunktnieku, tomēr jau nākamajā uzbrukumā lieliski nospēlēja Rihards Zēbergs, kurš realizēja 2+1 gājienu. Pēcāk "Kalev"/"Cramo" ar diviem "sodiņiem" panāca neizšķirtu (81:81), turklāt ieguva arī viena punkta pārsvaru, jo vienu no diviem soda metieniem trāpīja Tonijs Vrotens.

Tikmēr "Ogres" uzbrukums bija iestrēdzis, bet pēdējās minūtes ievadā Igaunijas čempioni ar vēl diviem "sodiņiem" panāca 84:81, bet vajadzīgajā brīdī jeb 40 sekundes pirms beigām tālmetienu iemeta Sirsniņš, tādējādi panākdams neizšķirtu.

"Kalev"/"Cramo" neizdevās atbildēt ar precīzu metienu, turklāt noteikumi tika pārkāpti pret Sirsniņu, kurš 14 sekundes pirms pamatlaika beigām ar vienu precīzu soda metienu panāca 85:84. Tallinas komandai bija iespējas uz pēdējo uzbrukumu, turklāt sākotnēji tas nekādi nevedās, tomēr 0,8 sekundes pirms beigām izmisuma tālmetienu trāpīja Kristjans Kitsings, panākdams 87:85. Latvijas komandai bija pavisam maz laika, lai atspēlētos, bet uzbrukumu izmantot neizdevās.

Vēlāk plkst.20 apvienotā čempionāta finālu aizvadīs Latvijas čempione "Ventspils" un vicečempione "VEF Rīga".

Piektdien pusfinālos "Ventspils" ar 84:80 pārspēja "Ogri", bet "VEF Rīga" ar 90:80 guva virsroku pār "Kalev"/"Cramo".

"Ogre" pret "Kalev"/"Cramo" cieta zaudējumus abās šosezon aizvadītajās savstarpējās spēlēs - 78:93 un 92:118.

Pēc "Final Four" sacensībām notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Apvienotās līgas pirmajā sezonā no Latvijas komandām ārpus izslēgšanas turnīra palika "Jūrmala"/"Besafe" un "Latvijas Universitāte", kuras tik un tā ieguva tiesības sacensties vietējā čempionāta "play-off". Savukārt sezonu jau noslēgušas "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Liepāja" un "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalījās 15 komandas, regulārajā turnīrā tām aizvadot divu apļu cīņas un labākajām astoņām sasniedzot izslēgšanas turnīru.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu