Ņūdžersijas "Devils" uzvar NHL drafta loterijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ņūdžersijas "Devils" komanda otrdien uzvarēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) drafta loterijā, kamēr latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētajai Bufalo "Sabres" ticis septītais numurs.

Līdz ar to "Devils" jau otro reizi pēdējo trīs gadu laikā varēs NHL draftā izvēlēties kā pirmā. Šādas tiesības tai bija arī 2017.gadā. Šai komandai pirms drafta izlozes bija trešās lielākās izredzes iegūt pirmo numuru.

Savukārt ar otro numuru vasarā gaidāmajā draftā izraudzīsies Ņujorkas "Rangers", bet trešais numurs tika Čikāgas "Blackhawks", kurai bija tikai 12.lielākās izredzes uzvarēt loterijā un vien 8,6% iespējamība ielauzties pirmajā trijniekā.

Vislielākās izredzes iegūt pirmo numuru gan bija Kolorādo "Avalanche" vienībai, kuras īpašumā ir NHL vājākās komandas Otavas "Senators" drafta izvēle, bet beigās tai jāsamierinās ar ceturto numuru, kamēr piektā būs Losandželosas "Kings". Uzreiz aiz tās sekos Detroitas "Red Wings", bet septītais numurs būs "Sabres" komandai, kas pērn ar pirmo numuru izraudzījās zviedru aizsargu Rasmusu Dālinu.

Par šī gada NHL drafta favorītiem tiek uzskatīti vien 17 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs Džeks Hjūzs un 18 gadus vecais somu uzbrucējs Kāpo Kako.

NHL drafta loterijā tika noskaidrota izvēles secība pirmajiem 15 numuriem.

Šī gada NHL drafts 21. un 22.jūnijā notiks Vankūverā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu