Vītola: Parādījām, ka basketbols Latvijā joprojām ir dzīvs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristīne Vītola
Kristīne Vītola Foto: Zane Bitere/LETA

"TTT Rīga" basketbolistes sezonas sākumā uzstādītos uzdevumus ir izpildījušas, sarunā ar aģentūru LETA pauda rīdzinieču centra spēlētāja Kristīne Vītola.

"TTT Rīga" komanda trešdien izcīnīja savu astoņpadsmito Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempiontitulu. "TTT Rīga" finālsērijā ar 3-0 pārspēja kluba sistēmas otro komandu "TTT Rīga - Juniores".

"Protams, fināla rezultāts bija diezgan paredzams, taču pretinieces paveica savu uzdevumu, sameta savus punktus. Meistarības atšķirības starp komandām ir milzīga gan pieredzes, gan gadu ziņā. Es domāju, ka, neskatoties uz rezultātu, meitenes ieguva milzīgu pieredzi, spēlējot pret mums," stāstīja Vītola, kura gan veselības problēmu dēļ finālsērijā nepiedalījās.

"Žēl, ka titulu neizdevās izcīnīt, esot laukumā, taču man ir prieks, ka savā CV varu ierakstīt šādu nozīmīgu ierakstu. Manuprāt, "TTT Rīga" ir ļoti prestižs klubs Latvijā, tāpēc ir patiess lepnums," piebilda basketboliste.

Ar muguras problēmām Vītola saskārās jau Eiropas Sieviešu basketbola līgas (EWBL) finālturnīra spēlēs. Basketboliste stāsta, ka drošības apsvērumu dēļ tika nolemts LSBL finālspēlēs laukumā nedoties.

Vītola atzina, ka tas bijis grūts uzdevums - sēdēt malā un noskatīties, kā komandas biedrenes izcīna titulu. "Kā spēlētājam nekad nav viegli sēdēt malā, man tas bija sevišķi grūti. Ļoti gribējās iziet laukumā un uzspēlēt kaut vai pāris minūtes, bet ārsti bija aizlieguši sportot. Netika pieļauta pat tāda doma - uziet uz laukuma un nedaudz uzspēlēt," atklāja Vītola.

Sezonu kopumā latviešu centra spēlētāja vērtē pozitīvi. "Manuprāt sezona tika aizvadīta veiksmīgi, mēs izpildījām visus savus mērķus, ko bijām uzstādījuši jau sezonas sākumā. Ir liels prieks un gandarījums par paveikto," skaidroja Vītola.

Viņa piebilda, ka liela loma veiksmīgajā sezonā bijusi arī galvenajam trenerim Martiņam Zībartam un visam pārējam treneru korpusam. Tāpat basketboliste uzsvēra, ka nedrīkst aizmirst arī pārējos atbalstītājus - menedžerus, ārstus, fizioterapeitus un visus, kas bija iesaistīti sezonas darbā.

"TTT Rīga" šajā sezonā pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas "Umana Reyer". Klubs Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no šīm četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

Savukārt šajā sezonā rīdzinieces apstājās ceturtdaļfinālā, kur divu spēļu summā piekāpās Krievijas grandam Jekaterinburgas UGMK.

Vītola iekļūšanu Eirolīgas pamatturnīrā raksturo kā smagu darbu, kura pamatā bijusi milzīga ticība saviem spēkiem.

"Eirolīga bija liels izaicinājums, jo, lai tajā tiktu, bija jāuzvar Itālijas komanda, nekas nebija garantēts. Taču mums bija liela motivācija un vēlme spēlēt Eirolīgā. Iespējams, brīžos, kad neviens mums neticēja, mēs noticējām pašas sev. Manuprāt, tas bija fantastiski - kā klubam atgriezties Eirolīgā. Mēs parādījām, ka pie mums viss notiek, basketbols Latvijā joprojām ir dzīvs," stāstīja Vītola.

"TTT Rīga" šogad arī triumfēja EWBL, kuras finālmačā apspēlēja Baltkrievijas klubu Minskas "Cmoki". Iepriekšējās divas sezonas "TTT Rīga" zaudēja šī turnīra finālā, bet 2016.gadā kļuva par tā uzvarētājām.

"Tā noteikti ir ļoti noderīga līga, tas ir fantastisks darbs, ko paveic tās organizatori. Bija prieks triumfēt arī šajā līgā, kaut arī finālspēles nemaz nebija tik vienkāršas. Visas komandas cīnījās pretī, tik viegli nemaz mums neklājās. Meitenēm, kurām neizdevās uzvaru sasniegt pagājušajā sezonā, noteikti bija milzīgs prieks to paveikt šogad," komandas panākumu komentēja Vītola, kura pērn spēlēja Polijā.

Uz jautājumiem par nākotni Vītolai šobrīd nav konkrētas atbildes. Viņa piebilda, ka, nākot tuvāk jaunajai sezonai, noteikti parādīsies konkrētāka informācija.

Vītola pēc Teksasas Universitātes absolvēšanas 2014.gada vasarā pievienojās Spānijas komandai Saragosas "Mann-Filter", bet nākamajā sezonā viņa pārstāvēja "Perfumerias Avenida", kuras rindās rindās piedzīvoja debiju FIBA Eirolīgā un triumfēja Spānijas čempionātā.

Nākamo sezonu viņa iesāka Spānijas čempionvienībā Salamankas "Perfumerias Avenida", tomēr viņa nebija apmierināta ar savu spēles laiku, tāpēc pēc sportistes iniciatīvas līgums tika pārtraukts. Jau oktobra sākumā viņa pievienojās Stambulas "Galatasaray", kuras sastāvā aizkļuva līdz pusfināliem Turcijas čempionātā un FIBA Eirokausā.

Iepriekšējo sezonu Vītola pavadīja Polijas augstākās līgas komandā Gdiņas "Basket 90", kuru trenēja latviešu speciālists Gundars Vētra, bet pērnvasar 27 gadus vecā basketboliste papildināja "TTT Rīga" rindas.

Vītola spēlējusi Pasaules kausa izcīņā un divos Eiropas čempionāta finālturnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu