Bondars: Latvijas vārds uz basketbola izlases formām arī maksā naudu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Bondars
Mārtiņš Bondars Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja gribam, lai Latvijas vārds parādās uz basketbolistu krekliņiem spēlēs Latvijas laukumos, tad valstij par to ir jāmaksā, šodien pēc Latvijas Basketbola savienības (LBS) padomes ārkārtas sēdes žurnālistiem sacīja LBS padomes priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars (AP).

LBS padomes ārkārtas sēdē šodien pārrunāta situācija saistībā ar līdzekļu trūkumu Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupas spēļu organizēšanu Rīgā.

Bondars uzsvēra, ka papildu līdzekļu piešķiršana šim pasākumam ir politiska izšķiršanās. "Ja ir vēlme, lai uz krekliņa ir rakstīts "Latvija", tad valstij ir jāspēj tas finansēt. Ja ir vēlme, lai krekliņš atrodas uz laukuma Latvijā, tad tas arī kaut ko maksā. Tā ir politiskā izšķiršanās," sacīja Bondars.

Jautāts, vai, ņemot vērā LBS sastāvu, kurā darbojas virkne politiski ietekmīgu cilvēku, LBS biedri varētu palīdzēt ar finansējuma atrašanu, Bondars atbildēja, ka "jāsaprot, vai valsts patlaban vēlas vai nevēlas, lai Eiropas čempionāts notiktu Rīgā un Latvijā".

LBS valde apgalvo, ka ir apdraudēta Eiropas sieviešu čempionāta norise Rīgā un basketbolistu izredzes kvalificēties 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

LBS ziņoja, ka, ņemot vērā Nacionālā sporta padomes 28.marta sēdes lēmumu nepiešķirt līdzekļus Eiropas sieviešu basketbola čempionāta rīkošanai, kā arī Rīgas domes lēmumu sacensību rīkošanu līdzfinansēt tikai 25% apmērā no tāmē paredzētās summas, valde rosina sasaukt LBS padomes ārkārtas sēdi šī jautājuma izskatīšanai, kā arī informēt Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) par apdraudējumiem čempionāta norisei Latvijā.

Lai nodrošinātu iepriekš uzņemto saistību izpildi, Rīgā organizējot Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm finālturnīra apakšgrupas spēles, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem lūgs piešķirt 90 000 eiro, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu