Asās diskusijās Rīgas domnieki nespēj pieņemt lēmumu par naudas piešķiršanu EČ basketbolā sievietēm

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes
Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes Foto: Ieva Makare/LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēdē šodien izsludināts stundas pārtraukums, jo deputātu savstarpējo nesaskaņu dēļ nav iespējams pieņemt lēmumu par papildu finansiāla atbalsta piešķiršanu Eiropas Čempionāta basketbolā sievietēm sarīkošanai Rīgā.

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins vērsa domnieku uzmanību, ka, piesakoties pasākuma rīkošanai, pašvaldība un valsts sniedza garantijas, ka atbalstīs EČ norisi, tādēļ LBS ar šo atbalstu rēķinājusies.

Dome sākotnēji esot solījusi piešķirt 150 000 eiro, no kuriem pēc pašvaldības budžeta 2019.gada apstiprināšanas esot atvēlēti vien 50 000 eiro.

Šodien dome bija gatava atvēlēt vēl 75 000 eiro, kas nozīmē, ka kopumā LBS no pašvaldības būs saņēmusi 125 000 eiro, un, pēc Voina teiktā, šis finansējums no domes puses sacensību rīkošanai būtu bijis pietiekams.

Tomēr sēdē sākās domnieku nesaskaņas, jo opozīcijas partijas vienbalsīgi rosināja piešķirt vēl par 25 000 eiro vairāk, proti, 100 000 eiro, lai savienībai trūkstošie līdzekļi nebūtu jāmeklē kur citur.

Priekšlikums deputātu vidū raisīja plašas diskusijas un sākotnēji koalīcijas deputāti, aizbildinoties ar pašvaldības budžeta ierobežotajiem līdzekļiem, piedāvājumu aicināja neatbalstīt, taču opozīcija nepiekāpās.

Sēdē tika izsludināts piecu minūšu pārtraukums, kura laikā apspriedās gan visu partiju frakciju vadītāji kopā, gan koalīcijas un opozīcijas deputāti atsevišķi.

Atgriežoties sēdē, opozīcija no sava uzstādījuma neatkāpās un vēl aptuveni 15 minūtes deputāti strīdējās par to, kādā kārtībā būtu jābalso - sākumā par domes ieceri piešķirt 75 000 eiro vai par Ķirša priekšlikumu par 100 000 eiro.

Beigās komitejas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) konstatēja, ka dienas kārtībai nemaz nav pievienots noformēts dokuments par komitejas lēmuma pieņemšanu. Opozīcija gan vērsa uzmanību, ka tā esot paša Burova vaina, ka viņš nav spējis sakārtot sēdei vajadzīgos dokumentus.

Rezultātā sēdē līdz plkst.17 tika izsludināts pārtraukums, kurā laikā Burovs solīja komitejas lēmumu noformēt.

Aģentūra LETA novēroja, ka sev vēlamā lēmuma pieņemšanai koalīcijai nepietiktu balsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu