Fetels: Mums priekšā ļoti daudz darba, ja gribam cīnīties ar "Mercedes"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels un Lūiss Hamiltons
Sebastjans Fetels un Lūiss Hamiltons Foto: AFP/SCANPIX

Vāciešu pilots Sebastjans Fetels brīdinājis savu komandu "Ferrari", ka tai priekšā gaidāms daudz darba, ja vienību grib cīnīties ar Pirmās formulas (F-1) sacīkstēs dominējošo "Mercedes".

Jau ziņots, ka svētdien Monako aizvadītajās sacīkstēs uzvaru izcīnīja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), aiz sevis atstājot Maksu Verstapenu no "Red Bull" un Fetelu. Tomēr Verstapens finišā saņēma piecu sekunžu sodu par ietriekšanos Šarla Leklēra vadītajā "Ferrari" formulā, kas ļāva Fetelam pakāpties uz otro vietu un Valteri Botasam ("Mercedes") - uz trešo pozīciju. Avāriju boksu zonā ar Leklēru izraisīja "Red Bull" tehniķi, kuri par ātru trasē palaida Verstapena formulu. Otrais "Ferrari" pilots tikmēr šīs avārijas dēļ sacīkstes nepabeidza.

"Protams, gan mums, gan "Mercedes" komandai šis ir lielisks rezultāts, bet šī nedēļas nogale parādīja, ka mums priekšā ir daudz darba. Mēs neesam pietiekami ātri salīdzinājumā ar mūsu sāncenšiem," pēc ātras un spraigas Monako ielu sacensības žurnālistiem izteicās četrkārtējais pasaules čempions Fetels.

"Mercedes" piloti bija izcīnījuši dubultuzvaras pirmajos piecos šīs sezonas posmos, bet svētdien Monako šī sērija pārtrūka.

"Šī nepārprotami bija smaga cīņa. Monako vienmēr kaut kas var notikt, un šodien tas notika. Mums bija labs pitstops, bet Verstapenam laikam tas izdevās vēl labāks, kā rezultātā viņš sadūrās ar Leklēru. Pēc sadursmes centos turēties līdzi Verstapenam un izdarīt uz viņu spiedienu," izteicās Fetels.

Vācu pilots atzina, ka Hamiltons pēc Verstapena uzbrukumu atvairīšanas ir godam pelnījis uzvaru.

Leklērs pēc neveiksmīgas kvalifikācijas svētdien startēja tikai no 15.vietas. Šaurajās Monako ielās tas nozīmēja maz izredžu pacīnīties par augstu pozīciju.

"Man bija jāuzņemas liels risks, ko arī darījām, bet diemžēl, startējot no tik zemas pozīcijas, ir grūti pacelties augstāk. Sākumā bija jautri, bet tas viss noslēdzās ar fiasko," neslēpa Leklērs.

Kopvertējuma līderis Hamiltons sešos posmos iekrājis 137 punktus, kamēr otrais ar 120 punktiem ir Botass. Tālāk ar 82 punktiem seko Fetels, ceturtais ar 78 punktiem ir Verstapens, bet piektajā vietā ar 57 punktiem ir Leklērs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu