LBS varētu aizņemties EČ sarīkošanai nepieciešamo naudu

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins.
Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins. Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) varētu aizņemties Eiropas čempionāta (EČ) dāmām Rīgā sarīkošanai trūkstošo naudu, paziņojumā organizācijas mājaslapā tīmeklī paudis tās prezidents Valdis Voins.

Nacionālā sporta padome (NSP) atkārtoti noraidījusi LBS lūgumu piešķirt papildus līdzekļus EČ finālturnīra sarīkošanai. Tikai 22 dienas pirms turnīra sākuma čempionāta budžetā ir 201 tūkstoša eiro iztrūkums. Tomēr LBS prezidents Voins kategoriski noraida iespēju pēdējā brīdī atteikties no čempionāta rīkošanas.

"Ar nelielu uzviju esam izpildījuši budžetā paredzētos reklāmas ieņēmumus. Esam panākuši Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) piekrišanu dažos punktos atkāpties no reglamenta standartiem, samazinot izdevumus par 68 tūkstošiem. LBS meklēs iespējas aizņemties trūkstošos līdzekļus, lai arī šāds solis palielinās izmaksas un negatīvi ietekmēs basketbola ilgtermiņa intereses," paudis Voins. 

Eiropas sieviešu čempionāts basketbolā no 27. jūnija līdz 7.jūlijam notiks Rīgā un trijās Serbijas pilsētās. 16 komandas cīnīsies par čempionu titulu, kā arī sešām ceļazīmēm uz 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu