Tompsone Romā uzstāda sezonas labāko rezultātu 100 metru sprintā

CopyDraugiem X Whatsapp
Ileina Tompsone
Ileina Tompsone Foto: EPA/Scanpix

Olimpiskā čempione 100 un 200 metros Ileina Tompsone no Jamaikas ceturtdien Romā Dimanta līgas ceturtajā posmā uzstādīja jaunu sezonas labāko rezultātu 100 metru sprintā.

Tompsone olimpiskajā stadionā 100 metrus veica 10,89 sekundēs, uzstādot šā gada labāko rezultātu. No viņas par piecām simtdaļām atpalika britu skrējēja Dina Ešera-Smita, bet trešā bija amerikāniete Eilija Hobsa.

Vēl pagājušajā nedēļā Dimanta līgas etapā Stokholmā Tompsoni pārspēja ceturtdien otrajā vietā palikusī Ešera-Smita, tomēr šoreiz jamaikiete revanšējās.

"Šādu skrējienu nebiju gaidījusi, lai gan man bija ļoti labs starts," pauda trīskārtējā Eiropas čempione Ešera-Smita, kura šosezon debitē 100 metru distancē.

Tikmēr 200 metru skrējienā vīriešiem jaunu sezonas labāko rezultātu uzstādīja vien 21 gadu vecais amerikānis Maikls Normens, kurš bija ātrākais ar laiku 19,70 sekundes, pie viena uzstādot arī savu personīgo rekordu.

Spraigā cīņā Normens tikai par divām sekundes simtdaļām apsteidza tautieti Noā Lailsu, kurš 200 metros uzvarēja iepriekšējās divās Dimanta līgas sacensībās.

"Esmu ļoti gandarīts par šo laiku. Biju labā ritmā un sasniedzu lielisku rezultātu," prieku pauda Normens, kurš gan specializējas 400 metru distancē.

Tikmēr 1500 metru skrējienā pasaules rekorda turētāja Genzebe Dibaba uzvarēja ar laiku trīs minūtes un 56,28 sekundes, kas ir šīs sezonas labākais rezultāts.

Savukārt tāllēkšanā Malaika Mihambo no Vācijas kļuva par pirmo sievieti šosezon, kura pārvarējusi septiņu metru atzīmi, triumfējot ar rezultātu 7,07 metri. Tikmēr vīriešu augstlēkšanā labāko rezultātu šosezon atkārtoja ukrainis Bohdans Bondarenko, kurš tika galā ar 2,31 metra augstumā novietoto latiņu, bet 800 metru skrējienā to pašu paveica amerikānis Donevens Brazjērs - viena minūte un 43,63 sekundes.

Etiopijas skrējējs Telahuns Bekele savukārt ar laiku 12 minūtes un 52,98 sekundes uzstādīja šīs sezonas labāko rezultātu 5000 metros.

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze ceturtdien šajā Dimanta līga posmā guva trešo vietu. Uzvaru tikmēr guva šīs sezonas līdere Huihui Ļu no Ķīnas, kura triumfēja ar 66,47 metrus tālu raidījumu, bet otrā ar 64,51 metru bija turciete Eda Tugsuza, kamēr Mūze pirmo trijnieku noslēdza ar 63,72 metrus tālu raidījumu.

Tikmēr septītajā vietā ceturtdien palika pasaules rekordiste Barbora Špotākova no Čehijas, kura aizvadīja savas pirmās sacensības kopš bērna dzimšanas pasaulē. Dimanta līgā divkārtējā olimpiskā čempione nebija startējusi kopš 2017.gada, bet atgriešanās sacensībās viņa šķēpu aizmeta 61,51 metru tālu.

Maijā notikušajā Dimanta līgas posmā Šanhajā Mūze izcīnīja otro vietu, turklāt ar 64,87 metrus tālu metienu uzstādīja jaunu personīgo rekordu, pie viena izpildot arī 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu normatīvu.

Šosezon Dimanta līgā būs 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu