Uz ralliju Estonia dosies arī velsietis Elfins Evanss ar Ford Fiesta WRC

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Velsiešu rallija braucējs Elfins Evanss
Velsiešu rallija braucējs Elfins Evanss Foto: Jaanus Ree

Shell Helix Rally Estonia startā gaidāmo dalībnieku pulks kļūst aizvien kuplāks, jo nupat kļuvis zināms, ka uz Igauniju dosies arī velsiešu rallija braucējs Elfins Evanss ar stūrmani Skotu Mārtinu. Viņu kaujas tehnika šajās sacensībās, tāpat kā WRC sezonā, būs Ford Fiesta WRC.

Pasaules rallija čempionāta dalībnieku, M-Sport vienības, pārstāvji Evanss/Mārtins patlaban ir trešā WRC ekipāža, kas piedalīsies rallijā Estonia. Proti, Evanss/Mārtins, kuri šobrīd ieņem 4.vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, piebiedrosies somam Esapekam Lapi (Citroen) un norvēģim Andreasam Mikelsenam (Hyundai).

Evansa kontā līdz šim ir tikai viena uzvara WRC posmos. Tas notika 2017.gada sezonas izskaņā, Velsas rallijā ar stūrmani Denu Baritu. Uz goda pjedestāla Evanss tikmēr kāpis kopumā deviņas reizes. 

Foto: Jaanus Ree

Evansam šī būs debija Igaunijas rallijā, turpretī Mārtins šeit atgriezīsies jau uz trešajām sacensībām. Viņa labākais rezultāts ir trešā vieta, kas pērn tika izcīnīta ar Īrijas rallistu Kreigu Brīnu.

Tāpat kā Evanss, arī M-Sport vienība Igaunijā sacentīsies pirmo reizi. Un tomēr, Igaunijas ceļi M-Sport nav sveši, jo komanda šeit aizvadīja testus 2017.gadā. Evanss apgalvo, ka Igaunijas ceļi no šiem testiem viņam iespiedušies dziļi atmiņā.

"Esmu patīkami satraukts, ka braukšu šā gada rallijā Estonia. Līdz šeit neesmu sacenties, taču par ralliju esmu dzirdējis tik daudz pozitīvu atsauksmju. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu pats par to pārliecināties. Igaunijas rallija ātrumposmi man gan nebūs pilnīgs jaunums. Aizvadījām šeit testus 2017.gadā un varu apstiprināt, ka ceļi šeit nudien ir iespaidīgi. Tie ir ļoti ātri un būs mums lieliska izdevība sagatavoties treniņiem pirms Somijas rallija," - tā Evanss.

Foto: Jaanus Ree

Evansa teiktajam piekrīt arī M-Sport vadītājs Ričards Millers un piebilst, ka komanda uz Igauniju dodas ar lielām cerībām, lai gan konkurence būs sīva un rally Estonia ir viens no tiem rallijiem, uz kuru vēlas doties daudzi pirms starta Somijā.

Rallija ieejas kartes ir pieejamas iegādei interneta vietnē rallyestonia.com un šobrīd maksā 29 eiro.

Rallijs Estonia ir ne tikai Igaunijas un Latvijas rallija čempionāta posms, bet arī FIA Eiropas rallija kauss un WRC atpazīstamības veicināšanas pasākums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu