Volejbola izlases kapteinis Švans karjeru turpinās Francijas otrajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: cev.lu

Latvijas volejbola izlases kapteinis Toms Švans noslēdzis viena gada līgumu ar Francijas pēc spēka otrās līgas jeb "Pro A" komandu "Saint-Nazaire", ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

25 gadus vecais Švans iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Baltijas līgas komandā "Parnu", bet pirms tam pārstāvēja "Daugavpils Universitātes" krāsas.

"Zinu, ka šajā līgā ir spēlējuši vairāki latviešu spēlētāji. Vairāk par klubu man pastāstīja Reinis Pekmans, kurš jau divas sezonas spēlē Francijā. Reinis iedrošināja sakot, ka darba organizācijas līmenī šis ir viens no labākajiem līgas klubiem. No pagājušās sezonas gan palicis ļoti maz spēlētāju. Klubs uz nākamo sezonu piesaistījies daudz ārzemnieku, tas nozīmē, ka būs nepieciešams zināms laiks, lai izveidotu labu saspēli," LVF citē Švana teikto.

Komandas mērķis nākamajā sezonā ir cīnīties par vietu Francijas spēcīgākajā līgā. Klubs bāzējas Sennazēras pilsētā Francijas rietumu daļā, Atlantijas okeāna krastā.

"Viens no mazajiem uzdevumiem būs cīnīties par medaļām, bet galvenais mērķis ir iekļūt Francijas augstākajā līgā. Tas arī bija viens no argumentiem, kāpēc pievienojos klubam, jo klubs ir nospraudis augstu mērķi un arī es labprāt nākotnē spēlētu "Pro A" līgā," pauž Švans.

"Pērnava ir ļoti labs klubs, kur ieguvu neatsveramu pieredzi. Bet jutu, ka ir laiks doties prom un pilnveidot sevi augstākā līmenī. Vēlos izmanto izdevību un publiski pateikties visai Pērnavas kluba organizācijai un galvenajam trenerim Avo Kēlam, kā arī, protams, savam pirmajam klubam "Daugavpils Universitātei" un trenerim Edgaram Savickim," stāsta Švans.

Pagājušajā sezonā klubs Francijas "Pro B" līgas regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas turnīrā aizspēlējās līdz finālam, kur sērijā līdz divām uzvarām, piekāpās slavenajai "Paris Vollley", kas vēl aizpagājušajā sezonā cīnījās CEV Čempionu līgā, bet finansiālu apsvērumu dēļ iepriekšējo sezonu spēlēja otrajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu