Četri Latvijas BMX riteņbraucēji aizkļūst līdz PK posma astotdaļfinālam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristens Krīgers
Kristens Krīgers Foto: Publicitātes foto

Četri Latvijas BMX riteņbraucēji sestdien Francijā aizkļuva līdz astotdaļfinālam Pasaules kausa piektajā posmā superkrosā.

Vīru sacensībās pirmās kārtas braucienu ar pirmo piegājienu sekmīgi pārvarēja Kristens Krīgers, Mikus Strazdiņš un Filips Krists Rozītis. Abi juniori - Edvards Glāzers un Niks Rožukalns - 1/16 finālam kvalificējās caur pēdējās cerības braucienu.

Cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā savos braucienos labāko četriniekā spēja iekļūt Krīgers, Strazdiņš un Rozītis. Tikmēr Rožukalns un Glāzers bija spiesti noslēgt sacensības.

Astotdaļfinālā Krīgers savā braucienā finišēja piektais, paliekot uzreiz aiz ceturtdaļfināla barjeras. Rozītim un Strazdiņam savos braucienos astotās vietas. Uzvaru vīru konkurencē izcīnīja Nīks Kimmans no Nīderlandes.

Sacensību noslēgumā Krīgers tika klasificēts 39.vietā, Strazdiņš bija 60., Rozītis ieņēma 64.pozīciju, Rožukalns bija 84.vietā, bet Glāzers bija 128.pozīcijā 192 BMX riteņbraucēju konkurencē.

Dāmām Vineta Pētersone astotdaļfinālam kvalificējās pēc otrās vietas cerību kausa braucienā. Cīņā par ceturtdaļfinālu viņa savā braucienā bija piektā, tādējādi esot spiesta noslēgt sacensības. Dāmām uzvarēja Laura Smuldersa no Nīderlandes.

Pētersone posmā ieņēma 27.vietu starp 57 sportistēm.

Pirms šajā nedēļas nogalē notiekošajiem posmiem nepatīkamu kritienu piedzīvoja Latvijas elites sportiste Vanesa Buldinska, kā rezultātā apdraudēta viņas dalība Eiropas čempionātā, kas šovasar notiks Valmierā.

Svētdien Francijā tiks aizvadītas sestā posma sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu