Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes turnīrā Prāgā uzvar mājinieci Čehiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Latvijas sieviešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties Eiropas čempionātam, piektdien Čehijas galvaspilsētā Prāgā svinēja uzvaru pārbaudes turnīra spēlē.

Latvietes ar rezultātu 69:63 (21:17, 11:8, 22:19, 15:19) guva virsroku pār turnīra saimnieci Čehiju.

Latvijas valstsvienībā ar 18 punktiem, astoņām rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām izcēlās Elīna Dikeulaka, 12 punktus guva Kate Krēsliņa, bet desmit punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Zentai Meļņikai.

Tāpat kā iepriekšējā mačā, arī šajā Latvija savas pretinieces uzvarēja cīņā zem groziem, atlēkušajās bumbās uzvarot ar 45:30. Ar deviņām bumbām zem groziem izcēlās Kristīna Vītola.

Piektdien laukumā nedevās viena no Latvijas izlases līderēm Aija Putniņa, kura tikai ceturtdien atgriezās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas, taču sajuta sāpes.

Spēles pirmā ceturtdaļa ritēja līdzīgi, bet tās pēdējā minūtē Kate Krēsliņa guva piecus punktus pēc kārtas, ļaujot latvietēm spēles pirmo daļu uzvarēt ar 21:17. Otrās ceturtdaļas ievadā Elīna Dikeulaka panāca jau septiņu punktu pārsvaru, turpretī pretinieces punktus nespēja gūt trīs minūtes no vietas. Pirmo puslaiku Latvija uzvarēja ar 32:25.

Trešajā ceturtdaļā mājinieces pietuvojās līdz piecu punktu deficītam, bet Dikeulaka ar "sodiņiem" un tālmetienu ātri vien dubultoja latviešu handikapu (41:31). Latvijas basketbolistes turējās drošā vadībā un ar desmit punktu pārsvaru (54:44) uzsāka arī ceturto ceturtdaļu, kurā vadības grožus neatdeva un nokārtoja sev uzvaru ar 69:63.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien latvietes, lielāku spēles laiku dodot rezervistēm, ar 85:62 pārspēja Bosniju un Hercegovinu. Savukārt čehietes ar 65:58 uzveica Ungāriju.

Pārbaudes turnīra noslēgumā Latvija sestdien spēkosies ar Ungāriju. Uz Prāgu komanda devusies ar 13 spēlētājām.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvijas valstsvienība uzsāka Spānijā, kur vispirms ar 51:77 zaudēja mājiniecēm, kas ir arī Eiropas čempiones, bet par trešo vietu turnīrā ar 79:65 pārspēja Ungāriju.

Savukārt pagājušajā nedēļā Guntas Baško atvadu spēlē Latvija ar 47:62 zaudēja Turcijai.

Tikmēr pēdējās pārbaudes spēles notiks Rīgā - 20.jūnijā ar Ķīnas izlasi un 22.jūnijā ar Slovēnijas valstsvienību.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā tikai 13 basketbolistes, tāpēc treneriem jāatrod tikai viena liekā, kas Eiropas čempionātā nepiedalīsies. Pagājušajā nedēļā pēc pilsonības nepiešķiršanas no pretendentēm spēlēšanai valstsvienībā tika atskaitīta amerikāniete Šeja Pedija.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Elīna Dikeulaka (Vroclavas "Šlenza", Polija), Ilze Jākobsone ("Freiburg", Vācija), Elizabete Bulāne, Ieva Pulvere, Kate Krēsliņa, Aija Brumermane, Kristīne Vītola (visas - "TTT Rīga"), Laura Ikstena (Sedlces PGE MKK, Polija), Digna Strautmane (Sirakjūsas Universitāte, NCAA), Paula Strautmane (Kvinnipakas Universitāte, NCAA), Lūize Šepte (Dienvidfloridas Universitāte, NCAA), Aija Putniņa (Miškolcas DVTK, Ungārija), Zenta Meļņika (Sanmartīno "Fila", Itālija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu