Glovackis ringā pret Briedi gribēja karu, bet pats pieļāva fatālu kļūdu (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis Foto: Ieva Makare/LETA

Intervijās un preses konferencēs pirms cīņas Polijas bokseris Kšištofs Glovackis uzsvēra, ka duelis pret Mairi Briedi būs karš. Latvijas bokseris vēlējās boksēties, nevis karot, taču pēc pretinieka iniciatīvas viss izvērtās savādāk.

Polijas medijos valda uzskats, ka Briedis sestdien negodīgā cīņā uzvarējis Glovacki, iekļūstot Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālā. Arī citās valstīs, kur bokss ir lielā cieņā, virsrakstos parādās vēstījums, ka Latvijas boksera uzvara ir apšaubāma, apstrīdama...

Glovackis vairākkārt bija uzsvēris, ka viņš gatavojas karot, savukārt Briedis pirms cīņas atzīmēja, ka tas ir pārāk spēcīgs apzīmējums boksa cīņai. Polijas bokseris pats arī sāka karu otrajā raundā, iesitot Briedim pa pakausi, kad Latvijas bokseris bija pieliecies un atradās ar muguru pret pretinieku.

Uzreiz sekoja atbildes gājiens no Brieža, kurš ar elkoni iesita pretiniekam pa žokli. Tā bija nesportiska un sodāma rīcība, taču tā bija atbilde Glovackim, kurš pirmais sāka šo karu - šo netīro boksu. 

"Abi sitieni bija pārkāpumi. Uzskatu, ka tie abi bija vienlīdz nopietni," sarunā ar medijiem uzreiz pēc cīņas sacīja Zauerlands.

Polijas mediji centās uzspiest viedokli, ka Brieža nesportiskā rīcība bijusi rupjāka nekā Glovacka sitiens ārpus noteikumu robežām.

"Sitiens pa pakausi - tu joko? Tu zini, kādus bojājumus var radīt sitiens pa pakausi? Esmu sēdējis kopā ar bokseriem, kuri bijuši komā pēc sitieniem pa pakausi. Es zinu, ko nozīmē sitieni pa pakausi, tāpēc tie nav atļauti," emocionāli atbildēja supersērijas organizators.

Zauerlands uzsvēra, ka Brieža reakcija, sitot pretiniekam ar elkoni, bija nepareiza. Viņaprāt, abi bokseri bija pelnījuši, ka viņiem atņem punktus.

"Tas bija nepārprotams pārkāpums. Kā jau Mairis teica, tas bija Marko Huka (Vācijas bokseris) stilā. Arī sitiens ar elkoni bija tāds."

Polijas mediji pēc cīņas provocēja Zauerlandu ar jautājumu: vai tiešām netiks pārskatīts dueļa iznākums?

"Ko jūs gribat, lai es daru? Viņš beigās pretinieku nokautēja. Ko Briedis izdarīja nepareizi?"

Polijas žurnālists uzsvēra, ka Glovackis nebija spējīgs turpināt cīņu pēc sitiena ar elkoni. Zauerlands pauda nostāju, ka tādā gadījumā Polijas boksera komanda pieļāvusi rupju kļūdu.

"Pagaidiet - tādā gadījumā Glovacka stūris (komanda) pieļāva fatālu kļūdu. Viņiem vajadzēja teikt, ka viņš nav spējīgs turpināt. Tiesneša darbs ir pārliecināties, vai bokseris ir gatavs cīnīties. Viņš (Glovackis) apliecināja, ka viņš ir gatavs turpināt cīņu. Tādā gadījumā cīņa turpinās."

Zauerlands atzīmēja, ka tiesnesis patiešām pieļāvis kļūdu, laikus neapstādinot cīņu pēc otrā raunda beigām, kad netika sadzirdēts gongs.

"Ja atskatāmies uz pirmo pusfināla cīņu (Dortikoss pret Tabiti), arī tur bija sitieni ar elkoni. Atšķirība ir tāda, ka amerikāņi bieži prot izmantot elkoņus tā, ka to nepamana. Vienīgā kļūda ir tā, ka tiesnesis neapstādināja otro raundu uzreiz pēc gonga. Taču abi turpināja cīņu, arī Glovackis turpināja sist."

Tovakar zaudēja ne tikai Glovackis, bet savā ziņā arī supersērijas organizatori un nedaudz arī Briedis. Iepriekš tika paziņots, ka bokseri cīnīsies par divām pasaules čempiona jostām, bet  beigās cīņas uzvarētājam nepasniedza ne WBC, ne WBO jostu.

Kaut arī WBO sociālajos tīklos apsveica Briedi ar izcīnīto pasaules čempiona jostu, tā fiziski nav nonākusi Latvijas boksera īpašumā.

Arī portālā "BoxRec", kas dokumentē profesionāla boksa cīņas un titulus, pie Brieža un Glovacka dueļa vairs nav norādīta informācija par WBC un WBO pasaules čempiona jostām.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps portālam TVNET apliecināja, ka tika izpildīti visi nosacījumi un aizpildīti dokumenti, lai cīņa varētu notikt par abām jostām. 

WBC cīņas dienā izstājās, bet šobrīd nav arī skaidrs, kāpēc WBO josta netika pasniegta Briedim, kaut arī šīs organizācijas tiesneši pārraudzīja aizvadīto dueli. Latvijas boksera komanda gaida skaidrojumu no atbildīgajām organizācijām. 

Pagaidām ir skaidrs tas, ka Briedis ir iekļuvis supersērijas finālā, kur viņš varēs cīnīties par leģendārā Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju un, visticamāk, par IBF pasaules čempionu jostu, kas patlaban pieder Latvijas boksera nākamajam pretiniekam Junieram Dortikosam no Kubas.

Supersērijas fināla norises laiks un vieta oficiāli vēl nav paziņoti.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu