Aizkadra balss Glovackim: Tev nav jāatvainojas, tevi apkrāpa (14)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis
Mairis Briedis (no kreisās) un Kšištofs Glovackis Foto: SIPA/Scanpix

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis pēc Pasaules boksa supersērijas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem) pusfināla cīņas pret Mairi Briedi pauda sarūgtinājumu par tās iznākumu un atvainojās saviem līdzjutējiem. Bet atvainošanās brīdī Polijas "TVP Sport‏" kanālam kāds cilvēks aizkadrā bļāva: tev nav jāatvainojas, tevi apkrāpa!

Cīņa tiek pretrunīgi vērtēta sociālo tīklu lietotāju vidū, arī Polijas mediji pauduši sašutumu par tiesneša darbu un Brieža rīcību.

Polijas presē izskan viedoklis, ka par Brieža uzvaru priecājas tikai Latvijā. 

Pirmā strīdīgā situācija cīņas ringā notika otrajā raundā, kad Glovackis iesita Briedim pa pakausi, uz ko Latvijas boksa zvaigzne atbildēja ar spēcīgu sitienu polim pa žokli. Tiesnesis par šo pārkāpumu Briedi tikai brīdināja, un cīņa turpinājās.

Nedaudz vēlāk Briedis savu pretinieku aizsūtīja nokdaunā. Otrā raunda pašās beigās cīņa netika pārtraukta pēc gonga, un arī tad Glovackis piedzīvoja nokdaunu. Iznākot ringā trešajā raundā, polis jau bija satricināts un nebija savā ādā. Galarezultātā Briedis trešajā raundā guva virsroku ar tehnisko nokautu. 

Pēc cīņas Glovackis neslēpa vilšanos un skaidroja, ka pēc sitiena ar elkoni viņam ausīs sācis zvanīt. Vēlāk notikumus ringā viņš atceras tikai daļēji. 

Sarunā ar "TVP Sport‏", kas ir oficiālais Pasaules boksa supersērijas raidtiesību turētājs Polijā, Glovackis atvainojās visiem saviem līdzjutējiem, bet tajā brīdī kāds cilvēks (visticamāk, ka treneris Fjodors Lapins), kas atradās viņam līdzās, bļāva: "Tev nav par ko atvainoties, tevi apkrāpa!" Tajā momentā Polijas bokseris gandrīz izplūda asarās. 

Pie Pasaules boksa supersērijas oficiālā "Twitter" kontā ievietotā paziņojuma par Brieža uzvaru ir vairāk nekā 260 komentāru, un gandrīz katrs lietotājs pauž sašutumu par cīņas iznākumu. Skandāls, kauns, diskvalifikācija, joks, briesmas, krāpnieki - ir visbiežāk lietotie vārdi. 

"Nedomāju, ka tā ir sazvērestība vai vēl kaut kas. Turnīra organizatori nav vainīgi. Runa ir par tiesnesi, kurš vairākas reizes pieļāva kļūdas. Manuprāt, noteiktā vecumā tiesnešiem būtu jābeidz savs darbs," Polijas medijam "Super Express" sacīja Glovacka promoteris Andžejs Vasiļevskis. "Pēc Brieža sitiena ar elkoni tiesnesis zaudēja kontroli pār cīņas gaitu. Pēc tam sekoja vēl vairāki pārkāpumi - cīņa turpinājās pēc raunda signāla, Brieža komandas pārstāvis ielēca ringā. Tā nedrīkst darīt. Tā ir automātiska diskvalifikācija."

Vasiļevskis izteicās, ka plāno iesniegt oficiālu protestu, bet uz pozitīvu iznākumu necer. 

Cīņā par galveno trofeju Briedim būs jātiekas ar kubieti Junieru Dortikosu. 

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu