Latvijas 3x3 basketbolisti: Daudzi mums saka - kāpēc jūs nenogurstat?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" jaunās sezonas ceturtajā epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājus Agni Čavaru un Nauri Miezi.

Latvijas vīriešu izlase 3x3 basketbolā, kuras sastāvā spēlē Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Lasmanis un Nauris Miezis, jūnijā izcīnīja Pasaules kausa sudrabu, nodrošinot iespēju piedalīties 2020. gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

"Bijām labi trenējušies. Rīgā aizvadījām nometni, bijām labā fiziskajā kondīcijā. Braucām ar mērķi pārkāpt slieksnim (ceturtdaļfināls), aiz kura paklupām pagājušajā gadā," teica Čavars.

"Uz turnīru noteikti braucām ar mērķi cīnīties par medaļām," uzsvēra Miezis. "Vēlējāmies pierādīt, ka pagājušais gads bija kļūda. Tā nebija mūsu vieta, bijām pelnījuši tikt četriniekā."

Latvijas izlase, kas turnīrā bija izlikta ar 4. numuru, pusfinālā uzveica sacensību pirmo numuru un pasaules čempioni Serbiju. Savukārt finālā latvieši atzina ASV basketbolistu pārākumu.

"Mēs esam izturīgi. Daudzi mums saka - kāpēc jūs nenogurstat? 8.-9. minūtē visiem ir grūti, bet mēs ieliekam 3. robā un dodam virsū. Daudzi prasa, kā mēs trenējamies, kā noturam tempu? Domāju, ka tā ir mūsu firmas zīme," uzskata Miezis.

TVNET vaicāja puišiem raksturot, kāds ir ideāls 3x3 spēlētājs? Kādas īpašības vajadzīgas?

"Man liekas, ka primārais ir labs metiens. Bez metiena ir čābīgi. Jābūt cīņassparam - bez tās uguntiņas un rakstura nevar. Jābūt vēlmei spēlēt aizsardzībā, pārgraut pretiniekam rīkli, lai tikai atņemtu bumbu," sacīja Čavars.

Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš
Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš Foto: FIBA.com
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu