MHL jaunākais galvenais treneris Vilkoits: Meklējam līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits.
HK "Rīga" galvenais treneris Raimonds Vilkoits. Foto: Twitter: @hk_riga

Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" jaunajai sezonai vēl meklē labāko sastāvu, intervijā kluba mājaslapā sacīja vienības galvenais treneris Raimonds Vilkoits.

Pēc divām fiziskajai sagatavotībai veltītām nedēļām Brocēnos "Rīga" divas nedēļas trenēsies "Inbox.lv" ledus hallē.

"Treniņnometnē Brocēnos pirmajā nedēļā uzsvars bija uz fizisko sagatavotību," stāstīja Vilkoits, kurš 29 gadu vecumā ir jaunākais treneris MHL. "Ļoti daudz laika pavadījām stadionā un trenažieru zālē, bet vienu reizi dienā gājām uz ledus. Bija vairāk tehniskie treniņi. Otrajā nedēļā jau divas reizes dienā gājām uz ledus un mazāk bijām stadionā. Vairāk bijām trenažieru zālē, spiedām uz spēku ar tehniskiem vingrinājumiem, savukārt uz ledus trenējām izturību."

Treneris priecājas par doto iespēju: "Tas tiešām ir liels izaicinājums. Šobrīd jau esmu vairāk vai mazāk pieradis pie šīs pozīcijas. Ir vairākas lietas un nianses, ko kā trenera asistents neredzēju. Protams, arī atbildība ir daudz lielāka nekā bija līdz šim."

Šī Vilkoitam ir pirmā sezona kluba galvenā trenera amatā. Divas iepriekšējās sezonas viņš bija "Rīgas" galvenā trenera palīgs. Viņam palīdz Aleksandrs Ņiživijs un Nikolajs Žurkovs, komandas menedžeris ir Juris Opuļskis, masieris - Fjodors Mazurs, fizioterapeits - Rihards Ūdris un ekipējuma menedžeris - Mihails Šostaks.

"Žurkovs strādā ar vārtsargiem. Šobrīd daudz uzmanības tiek pievērsts vārtsargu nodarbībām gan uz ledus, gan ārpus tā. Savukārt Ņiživijam ir nenovērtējama pieredze kā spēlētājam un trenerim. Līdz ar to ir ļoti interesants darba process, kā mēs meklējam labāko ceļu, taktiku dažādām situācijām. Kopā izstrādājam plānus. Atmosfēra treneru kolektīvā ir lieliska, kas nebūt nav mazsvarīga nianse, lai spētu sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Apstākļi gan Brocēnos, gan tagad Piņķos ir teicami - mums atliek tikai cītīgi strādāt un gatavoties MHL sezonai."

Tiek ziņots, ka uz Ziemeļameriku devies Artūrs Šilovs, Harijs Brants un Rūdolfs Polcs, kuri bija nozīmīgi "Rīga" spēlētāji. Tāpēc šobrīd tiek meklēts labākais sastāvs, lai cīnītos par uzvarām jau sezonas pirmajās spēlēs.

Vilkoits minēja, ka "pagaidām mums nav viena izteikta līdera, bet vairāki puiši ir ar labām līdera dotībām, ar labu potenciālu, lai kļūtu par līderi gan laukumā, gan ārpus tā. Līdera dotības noteikti vairāk parādīsies pēc pirmajām pārbaudes spēlēm."

"Rīga" piedalīsies divos pirmssezonas pārbaudes turnīros. No 30.jūlija līdz 3.augustam klubs piedalīsies turnīrā Sanktpēterburgā, kur aizvadīs piecas spēles.

Pēc tam tiks turpināts darbs "Inbox.lv" hallē, un augusta trešajā nedēļā neilgi pirms MHL čempionāta sākuma komanda dosies uz sacensībām Zviedrijas pilsētā Kārlstadē. Tajā Vilkoits jau vēlas redzēt stabilu sniegumu, lai regulāro čempionātu spētu sākt labi.

Iepriekšējās piecas sezonas rīdzinieki nav sasnieguši MHL izslēgšanas turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu