"Ventspils" piedzīvo zaudējumu Albānijā, bet iekļūst otrajā kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: fkventspils.lv

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas vienība "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas otrajā spēlē viesos ar 0:1 (0:0) piekāpās albāņu vienībai Duresi "Teuta", tomēr divu spēļu summā tika gūts panākums ar 3:1, tādējādi Latvijas klubs iekļuva otrajā kvalifikācijas kārtā.

Pirmajā klubu tikšanās reizē "Ventspils" mājās ar 3:0 guva uzvaru.

Spēles pirmais puslaiks noritēja visai mierīgā gaisotnē, tomēr Albānijas vienības spēlētāji visai regulāri divcīņas par bumbu noslēdza ar asiem vai nesportiskiem gājieniem. Šāda rīcība kurzemniekiem deva dažas iespējas no brīvsitienu izspēlēm, tostarp pirmā puslaika beigās, tomēr neviena no tām nenesa rezultātu. Tikmēr otrais puslaiks iesākās ar lielu mājinieku ofensīvu, kas arī nesa rezultātu. 48.minūtē Šerifs Kulaku ielauzās soda laukumā un izpildīja filigrānu māņu kustību - apgriežoties ap savu asi uzbrucējs ātri vien sita pa bumbu, kas apstājās vien aiz vārtu līnijas, panākot 1:0 mājinieku labā.

Mača turpinājumā neliela iniciatīva piederēja mājiniekiem, lai arī "Ventspils" komanda vairākkārt centās uzbrukt pretinieku vārtiem. "Teuta" vienība atlikušo spēles daļu lielākoties pieturēja bumbu, cenšoties izveidot situācijas pēc tāliem centrējumiem, tomēr ventspilnieku aizsardzība bija cieši sablīvēta, tādējādi neļaujot pretiniekiem nedz uzlēkt pēc bumbas, nedz ielauzties soda laukumā.

Tikmēr 83.minūtē mājinieki tika pie vēl vienas labas iespējas, kad Florents Avdili spēcīga sita pa kreiso apakšējo vārtu stūri, bet Konstantīns Mahnovskis palika nepārspēts. "Teuta" spēles pēdējās minūtēs vēl mēģināja gūt kādus vārtus, tomēr mačs noslēdzās ar 1:0.

Līdz ar minimālo zaudējumu "Ventspils" divu spēļu summā izcīnīja panākumu ar 3:1, tādējādi otrajā kvalifikācijas kārtā, visticamāk, būs jāspēkojas ar Horvātijas vienību Splitas "Hajduk", kas pirmajā spēlē ar 2:0 pārspēja Maltas komandu Gziras "United".

Ventspilnieku šīs sezonas pirmās kārtas pretinieki "Teuta" iepriekšējā Albānijas čempionāta sezonā guva trešo vietu, bet par valsts čempioniem šie futbolisti kļuvuši vienreiz - 1994.gadā. Iepriekšējo reizi šis klubs Eirokausos spēlēja 2016.gadā, bet līdz šim labākais sasniegums ir atlases otrās kārtas sasniegšana tālajā 2000.gadā UEFA kausā, kas ir tagadējā UEFA Eiropas līga.

"Ventspils" šosezon pieticīgi un virslīgā ieņem vien ceturto vietu, kamēr Albānijā sezona vēl nav sākusies.

Pagājušās sezonas Latvijas vicečempione "Ventspils" jau pērn UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju iesāka pret albāņu klubu, divu maču summā ar 8:3 apspēlējot Ģirokastras "Luftetari". Pēcāk otrajā kārtā kurzemnieki gan bija spiesti atzīt spēcīgā Francijas kluba Bordo "Girondins" pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu