Titulētais bokseris Meivezers konsultēs Ķīnas boksa izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Floids Meivezers
Floids Meivezers Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārais ASV bokseris Floids Meivezers turpmāk būs Ķīnas boksa izlases īpašais padomnieks, jo tā vēloties izcīnīt pēc iespējas vairāk medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs, paziņoja Ķīnas boksa federācija.

Ķīnas boksa federācija apgalvoja, ka amerikānis darīs visu kas viņa spēkos, lai ar savām zināšanām un ietekmi boksa pasaulē, veicinātu labāku Ķīnas boksa izlases sniegumu 2020.gada Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Lai arī Ķīnas boksa federācija aizvadītās nedēļas nogalē sociālajā tīklā "WeChat" oficiāli publicēja paziņojumu par amerikāņa pievienošanos komandai, pats sportists par to atklāti neko nav bildis.

Zīmīgi, ka līdz pat 2000.gadu sākumam bokss Ķīnā bija aizliegts, bet to mainīja Zu Šiminga izcīnītā bronzas godalga 2004.gada Atēnas olimpiskajās spēlēs. Tikmēr nākamajos astoņos gados sportists izcīnīja divas olimpiskās zelta godalgas, kas Ķīna veicināja boksa popularitāti.

Savukārt pieaicinātais Meivezers boksera karjerā sasniedza izcilu bilanci 50 uzvarētas cīņas un neviena zaudējuma. Zīmīgi, ka 27 uzvaras bokseris guva ar nokdaunu, bet kopumā viņš uzvarējis piecās dažādās svara kategorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu