"Ventspils" futbolisti grauj Maltas klubu un tuvojas trešajai kārtai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Ventspils" futbolisti
"Ventspils" futbolisti Foto: fkventspils.lv

"Ventspils" futbola komanda ceturtdien svinēja graujošu uzvaru UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas pirmajā spēlē, sperot platu soli pretī iekļūšanai nākamajā posmā.

Kurzemes klubs savā laukumā ar 4:0 (1:0) pieveica Maltas klubu Gziras "United".

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas, uzvarētājai divu maču summā iekļūstot nākamajā kārtā.

Ventspilnieki jau spēles pirmajā minūtē pie pretinieku vārtiem izveidoja bīstamu situāciju, taču viesi sarūgtināti netika. Puslaika turpinājumā nevienai no komandām nebija teicami momenti līdz 41.minūtē tika atklāts spēles rezultāts, precīzi sitot Kasparam Svārupam. Vispirms pretuzbrukumā pa kreiso malu aizskrēja Tosins Aijeguns, kurš piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Svārups ar pēdas ārmalu raidīja bumbu tīklā. Pāris minūtes vēlāk ventspilniekiem bija iesēja panākt 2:0, taču ukraiņu futbolists Mihailo Serhijčuks no tuvas distances sita pāri vārtiem.

Otrā puslaika sākumā, 50.minūtē ventspilnieki dubultoja pārsvaru. Pēc soda sitiena izspēles pie tālā vārtu staba bumbai kāju pielika Ēliu Batista, kurš panāca 2:0. Pāris minūtes vēlāk pa vārtu stabu trāpīja Jevgeņijs Kazačoks. Puslaika turpinājumā "Ventspils" turpināja izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, radot vēl vairākus bīstamus momentus. Vienā no tiem 83.minūtē Ingars Starmis Stuglis pēc Lukasa Villelas piespēles ar galvu raidīja bumbu vārtos un panāca 3:0.

Ar to gan nebija gana, un spēles 87.minūtē rezultāta tablo vēstīja jau 4:0 mājinieku labā. Epizodi ar atņemtu bumbu laukuma vidusdaļā iesāka Stuglis, kurš piespēlēja tālāk Serhijčukam. Ukrainis ar Aijegunu izgāja divatā pret pretinieku vārtsargu un izspēlēja līdz tukšiem vārtiem, nigēriešu uzbrucējam raidot bumbu mērķī.

"Ventspils" futbolisti pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 3:1 apspēlēja Albānijas klubu Duresi "Teuta". Tikmēr "United" pirmajā kārtā negaidīti pieveica Splitas "Hajduk" no Horvātijas. Divu maču summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tālāk tika tieši "United", kas guva vairāk vārtu izbraukumā.

Maltas vienība aizvadītajā sezonā vietējā čempionātā ieņēma trešo vietu, kas jau otro reizi klubam garantēja dalību Eiropas līgas kvalifikācijā. Vēl pirms trim sezonām vienība spēkojās pēc spēka otrajā līgā, bet pēdējās divās sezonas tā spēcīgākajā Maltas līgā spējusi izcīnīt divas bronzas godalgas. Tāpat klubs tālajā 1973.gadā triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

Nesen notikušajā izlozē noskaidrojās, ka šī pāra uzvarētāja kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Portugāles klubu "Vitoria" vai Luksemburgas vienību Ešas "Jeunesse".

Plkst.21 pēc Latvijas laika spēles viesos aizvadīs pašmāju klubi "Liepāja" un "Riga", kas attiecīgi tiksies ar Zviedrijas spēcīgākā čempionāta klubu "Norrkoping" un Polijas klubu Glivices "Piast.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas spēles tiks aizvadītas nākamajā nedēļā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, ir jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu