LFF pievienojas FIFA trīs soļu procedūrai diskriminācijas izskaušanā no futbola

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) pēc Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) aicinājuma pievienojusies trīs soļu programmas procedūrai, kuras mērķis ir izskaust rasistisku un diskriminējošu rīcību futbola spēļu laikā.

Līdzīgu trīs soļu procedūru FIFA savās sacensībās ieviesusi kopš 2017. gada, bet pēc nesenā FIFA prezidenta Džanni Infantīno mudinājuma visas FIFA dalībvalstis tiek aicinātas pievienoties programmas realizēšanā, un LFF uz šo aicinājumu ir atsaukusies.

FIFA aicina visas tās dalībvalstis, līgas, klubus un disciplinārlietu orgānus ieviest trīs soļu procedūru vietējās nacionāla mēroga sacensībās, lai ievērotu nulles tolerances principus attiecībā pret rasistiska un diskriminējoša rakstura izpausmēm futbolā, kā arī realizētu bargu sodu ieviešanu par šāda rakstura incidentiem.

Trīs soļu procedūra, kurai pievienojusies LFF, ļauj tiesnešiem, saskaroties ar nopietna rakstura diskriminējošām izpausmē spēļu laikā, veikt sekojošo:

  • Apturēt spēli, kam seko publisks paziņojums stadionā ar nepieciešamo paskaidrojumu un aicinājumu izbeigt diskriminējošās darbības;
  • Atlikt spēles norisi, nosūtot spēlētājus uz konkrētu laiku atpakaļ ģērbtuvēs, kam seko publisks paziņojums stadionā ar nepieciešamo paskaidrojumu un aicinājumu izbeigt diskriminējošās darbības;
  • Atcelt spēles norisi, kam seko publisks paziņojums stadionā ar nepieciešamo paskaidrojumu un aicinājumu pamest stadionu saskaņā ar drošības instrukcijām.

"LFF apņemas ieviest šo trīs soļu procedūru mūsu klubu futbola sacensībās, adaptējot šo kārtību mūsu specifikai un vajadzībām, kā arī incidentu gadījumos paredzot bargus sodus. Esam vienisprātis ar starptautiskajām futbola organizācijām, ka jebkādām darbībām, kuras aizskar personu godu un cieņu, futbolā nav vietas, jo šai skaistajai spēlei ir jānorisinās drošā un visus iekļaujošā vidē. Kopīgiem spēkiem darīsim visu no sevis atkarīgo, lai efektīvi cīnītos pret šāda veida parādībām futbolā un lai padarītu futbolu pievilcīgu ikvienam," pauž LFF prezidents Kaspars Gorkšs. "Futbola videi mūsu zemē ir jābūt brīvai no jebkāda veida diskriminācijas. Gan es personīgi, gan mēs kā organizācija viennozīmīgi esam par tīru spēli kā laukumā, tā tribīnēs, kur jāmājo futbola un sacensību garam, nevis aizspriedumiem, kuriem mūsdienu sabiedrībā nav vietas."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu