Gorkšs: LFF iestājas par tiesnešu neatkarību un drošību

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Gorkšs
Kaspars Gorkšs Foto: Publicitātes foto

Lai straujāk un pēc būtības uzlabotu Latvijas futbola tiesnešu darba vidi un vienlaikus strādātu pie tiesnešu segmenta attīstības, ir notikušas izmaiņas Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļā. Proti, no nodaļas vadītāja amata pēc savstarpējas vienošanās ir aizgājis ilggadējais tās vadītājs Vadims Čerņikovs, par pienākumu izpildītāju ir iecelts Aleksandrs Anufrijevs, informē LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Pagājušās nedēļas izskaņā Anufrijevs un "Optibet" Virslīgas čempionāta galvenie tiesneši pēc LFF tiesnešu pārraudzības eksperta Alana Snoudija un LFF prezidenta Kaspara Gorkša uzaicinājuma kopīgi sprieda par to, kā efektīvāk uzlabot tiesnešu darba organizāciju.

Gorkšs uzsver, ka federācija respektē un ievēro tīra un godīga futbola principus, un attiecībā pret tiesnešu darbu LFF ir tikai un vienīgi administratīva loma un tās pienākums ir nodrošināt tādus apstākļus, lai tiesneši bez bažām var veikt savu darbu. Vienlaikus savas kompetences ietvaros LFF vēlas būt pārliecināta, ka tiesneši savus pienākumus veic godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas.

Tiesnešu nozīmēšanas kārtībā nevar iejaukties neviena privātpersona vai klubs, tiesnešus Virslīgas, 1. līgas un Latvijas kausa spēlēm nozīmē LFF Tiesnešu komiteja un apstiprina pārraudzības eksperts Alans Snoudijs.

"Ikvienam mūsu futbola ģimenes loceklim ir svarīgi būt pārliecinātam par to, ka LFF iestājas par tiesnešu neatkarību, nodrošinot atbilstošus un drošus darba apstākļus. Tikai tad tiesneši varēs kvalitatīvi pildīt savus pienākumus, pilnveidot savas prasmes, spēs būt neatkarīgi un neietekmējami," uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Ņemot vērā neseno incidentu "Optibet" Virslīgas čempionātā, kad kluba pārstāvis agresīvi ielauzās tiesnešu telpās, tiek plānots padarīt stingrāku to personu kontroli, kam ir iespēja iekļūt tiesnešu darba telpās, kā arī precizēt apsargu pienākumus pirms un pēc spēles. Tāpat arī pašiem tiesnešiem ir jāspēj precīzi identificēt stadiona personālu (apsardzi), kurš ir atbildīgs par viņu drošību. Tiesnešu pārraudzības eksperts uzsvēra, ka par jebkuru incidentu, kas apdraud tiesnešu drošību, nekavējoties ir jāziņo Latvijas Futbola federācijas Ētikas komisijai.

Vienlaikus lielāka uzmanība tiks pievērsta visu Latvijas futbola līgu tiesnešu profesionālās kvalifikācijas jautājumiem, uzlabota esošā apmācību sistēma, tostarp plānots, ka Snoudijs tieši iesaistīsies praktiskajās mācību nodarbībās.

"Esam arī saņēmuši pārmetumus par tiesnešu darbu, tāpat vēl 2017.gadā par tiesnešu konvencijas neievērošanu aizrādījumu izteica UEFA. Tagad, līdz ar Alana Snoudija iesaistīšanos tiesnešu pārraudzībā mēs redzam pirmos uzlabojumus un ar izmaiņām federācijas Tiesnešu nodaļas vadībā plānojam to turpināt," stāsta Gorkšs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu