"Chelsea" piešķir mūža diskvalifikāciju fanam, kurš rasistiski izturējies pret Stērlingu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rahīms Stērlings
Rahīms Stērlings Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas premjerlīgas klubs Londonas "Chelsea" piešķīrusi mūža diskvalifikāciju vienam no komandas faniem par pērnā gada decembrī veltītajiem rasistiskajiem izteikumiem komandas spēlētājam Rahīmam Stērlingam, otrdien vēstīja vienība.

Tāpat "Chelsea" piešķīrusi viena līdz divu gadu ilgus sodus pieciem faniem, kuri iepriekš spēļu laikā izteikuši draudus, kā arī agresīvi un rupji izturējušies.

Klubs atklāja, ka tas nogaidījis, līdz vietējā policija lems, vai pret atbalstītājiem tiks sākta kriminālizmeklēšana. "Viens no faniem saņēmis mūža diskvalifikāciju par rasistiskiem un agresīviem izteikumiem. Tāpat šī persona izteica draudus," vēstīja "Chelsea" paziņojums.

"Šādai rīcībai nav vietas "Stamford Bridge" stadionā, tāpēc uzskatām, ka šāds soda mērs ir ļoti atbilstošs. Tikmēr pārējiem cilvēkiem tika piešķirti mazāki sodi, jo viņi apņēmušies turpmāk mainīt savu uzvedību," paziņoja klubs.

Tāpat Anglijas komanda neslēpa, ka ikvienam apsūdzētajam ir bijusi iespēja apelēt, jo pilnīgi visi iesaistītie cilvēki tika uzklausīti. Savukārt komanda aizvien pieturējās pie nulles tolerances, kas attiecas uz rasistisku rīcību.

Stērlings un vēl citi melnādainie spēlētāji ar rasistisku rīcību saskārās arī pārstāvot Anglijas izlasi, kad tā aprīlī aizvadīja spēli Melnkalnē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu