"Jūrmala"'/"Betsafe" prezidents Jeromanovs turpinās spēlēt komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Jeromanovs
Edgars Jeromanovs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbola kluba "Jūrmala"/"Betsafe" prezidents Edgars Jeromanovs turpinās pārstāvēt kūrortpilsētas komandu, ziņo vienība.

33 gadus vecais saspēles vadītājs Edgars Jeromanovs pagājušajā sezonā veica ne tikai kluba administratīvo darbu, bet arī bija komandas līderis laukumā.

Šī Jeromanovam būs sestā sezona Jūrmalas vienībā. Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņš debitēja 2003./2004.gada sezonā "Ventspils Augstskolas" sastāvā un pēc tam pārstāvēja "Līvu alus"/"Liepāja", "Barons", LU, "VEF Rīga" un "Liepājas Lauvas" vienības.

No 2010. līdz 2014.gadam Jeromanovs spēlēja Ukrainā, Grieķijā un Zviedrijā.

Jeromanovs vairākus gadus bija Latvijas izlases kapteinis un palīdzēja tai 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tāpat Jūrmalas komanda pastiprinājusi sastāvu ar Kristiānu Šulcu, kurš iepriekšējā sezonā Gulbenes "Buku" sastāvā kļuva par LBL otrās divīzijas čempionu.

Kopumā aizvadot 39 spēles, viņš vidēji guva 7,5 punktus, izcīnīja 2,8 atlēkušās bumbas un veica 1,0 rezultatīvu piespēli.

Šulcs bija U-16 Latvijas izlases sastāvā Eiropas čempionātā 2018 gadā. Izlases sastāvā vidēji guva deviņus punktus, izcīnīja trīs bumbas zem groziem un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Jūrmalas komandu nākamajai sezonai izziņojusi līgumus arī ar Uģi Pineti, Ervīnu Jonātu, zviedru Pjēru Hemptonu, lietuvieti Modestu Paulausku, baltkrievu Dzjani Vikencevu un amerikāni Džourdanu Grāntu. Tāpat jūrmalnieki pagarinājuši līgumu ar galveno treneri Mārtiņu Gulbi, kurš kūrortpilsētas vienību vadīs trešo sezonu pēc kārtas.

Jūrmalas vienība aizvadītajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgā palika devītajā vietā - kā pirmā aiz "play-off" zonas. Tas gan neliedza sezonu turpināt Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrā, kur tika sasniegts pusfināls, bet nākamajās divās sērijās piedzīvoti zaudējumi ar 0-3, kā rezultātā 2017./2018.gada sezonas bronzas medaļas laureātei šoreiz vajadzēja samierināties ar ceturto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu