Angļu aizsargs Kouls liek punktu savai karjerai

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pazīstamais angļu futbola aizsargs Ešlijs Kouls nolēmis likt punktu savai karjerai, paziņojis 38 gadus vecais futbolists.

Kouls savu karjeru noslēdz iepriekšējā sezonā, kad pārstāvēja sava bijušā komandas Frenka Lemparda tobrīd trenēto Anglijas pēc spēka otrās līgas vienību Dārbi "County". Savā pēdējā sezonā Kouls nospēlēja vien deviņus mačus.

"Pēc pamatīgām pārdomām nonācu pie secinājuma, ka ir laiks likt punktu futbolista karjerai un atvērt jaunu nodaļu, kas, cerams, būs trenera arods," intervijā "Sky Sports" teica Kouls.

No 1999. līdz 2014.gadam viņš pārstāvēja Londonas komandas. Vispirms viņš septiņas sezonas bija "Arsenal" sastāvā, vienu sezonu pavadot īrē "Crystal Palace". Pēc tam viņš pretrunīgi vērtētā transfēru darījumā nonāca "Chelsea" rindās, kur pavadīja astoņas sezonas.

Karjeras laikā viņš trīs reizes kļuva par Anglijas čempionu (divreiz ar "Arsenal", vienreiz ar "Chelsea"), septiņas reizes triumfēja Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā (četrreiz ar "Chelsea", trīsreiz ar "Arsenal") un pa reizei virs galvas cēla UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas trofejas (abas ar "Chelsea").

Pēc karjeras Anglijas premjerlīgā viņš pa divām sezonām nospēlēja Itālijas A sērijas komandā "AS Roma" un Amerikas futbola līgas (MLS) vienībā Losandželosas "Galaxy".

Anglijas izlases sastāvā Kouls kopš 2001.gada aizvadīja 107 mačus, ar vārtu guvumiem neizceļoties. 2010.gadā Kouls tika atzīts par Anglijas labāko futbolistu.

Pēc neiekļūšanas Anglijas izlases sastāvā dalībai 2014.gada Pasaules kausa finālturnīrā Kouls paziņoja par savu gaitu beigšanu valstsvienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu