Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas turnīra ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš sestdien Jūrmalā notiekošajā Pasaules tūres trīs zvaigžņu turnīrā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Jūrmalas sacensību otrais numurs Samoilovs/Šmēdiņš astotdaļfinālā ar 2-0 (21:17, 21:16) apspēlēja turkus Safu Urlu/Selčeku Sekerci, kuri sacensībās izlikti ar 20.numuru.

Pirmajā setā visu laiku vadībā bija Latvijas duets. Efektīgi punktu guva Šmēdiņš, uzbrukumā izdarot to ar labajā rokā turētām brillēm un panākot 14:11. Pēc brīža Šmēdiņa pirkstam bija jāaptur asiņošana, taču tas viņu nekavēja gūt uzvaras punktu setā - 21:17.

Arī otrajā setā pasaules rangā augstākesošo latviešu pārākums šaubas neradīja, arvien palielinot pārsvaru. Pirmo mačbumbu neizdevās realizēt, Samoilovam servējot tīklā, taču jau nākamajā izspēlē viņš ar efektīgu māņu sitienu pie tīkla pielika spēlei punktu - 2-0 (21:17, 21:16).

Ceturtdaļfinālā sestdien Šmēdiņš/Samoilovs plkst.19 tiksies ar sacensībās ar desmito numuru izsēto Francijas duetu Kinsiju Ei un Arno Gotjē-Rā, kuri ar 2-0 (21:18, 23:21) apspēlēja lietuviešus Arnu Rumševiču un Luku Kazdaili, kuri Jūrmalā bija izsēti ar 16.numuru.

Iepriekš turnīrā dalītā devītajā vietā bija finišējis turnīra pirmais duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kas astotdaļfinālā ar 0-2 (23:25, 13:21) piekāpās amerikāņiem Stefordam Slikam/Viljamam Elenam, kuriem ir piešķirts trešais numurs.

Dalītā 17.vietā ierindojās ar 22.numuru izliktie Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs, kuri pirmajā "play off" spēlē ar 1-2 (18:21, 21:19, 9:15) piekāpās Lietuvas vadošajam duetam Lukam Kazdailim/Arnem Rumšēvicam, kuriem piešķirts 16.numurs, un sacensībās ar 26.numuru izliktie Toms Šmēdiņš/Haralds Regža, kuri ar 0-2 (18:21, 17:21) piekāpās slovēņiem Nejcam Zemļakam/Janam Pokeršnikam, kuriem piešķirts 18.numurs.

Šmēdiņš/Regža un Samoilovs/Solovejs apakšgrupā uzvarēja vienā no divām spēlēm, tādējādi izslēgšanas turnīru sāks no pirmās kārtas. Viņu pretinieki - slovēņi un lietuvieši - pamatturnīru sāka ar uzvarām, bet otrajos mačos zaudēja Latvijas vadošajiem duetiem attiecīgi Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam un Mārtiņam Pļaviņam/Edgaram Točam.

Pļaviņš/Točs un Samoilovs/Šmēdiņš apakšgrupā izcīnīja divas uzvaras, tādējādi izslēgšanas turnīru sāk no astotdaļfināla.

No plkst.17. līdz plkst.20 tiks aizvadītas ceturtdaļfinālu cīņas.

Mačus iespējams vērot "Straume.lmt.lv", bet no astotdaļfināliem cīņas pārraidīs TV6.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu nepārvarēja Rūdolfs Stankevičs/Artūrs Rinkevičs, Dāvis Nātriņš/Gints Antoms un Oskars Puga/Jānis Kuprašovs.

Uz pamatturnīra spēlēm biļetes ir iespējams iegādāties "Beachvolley.jurmala.lv".

Pludmales volejbolisti turnīrā cīnās par naudas balvām 75 000 dolāru vērtībā - uzvarētāji saņems naudas laimestu 10 000 dolāru vērtībā, kā arī tiks pie 600 punktiem 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pasaules tūres posms Latvijā norisinās pirmoreiz.

Sākot ar 2014.gadu, Jūrmalā norisinājušās augsta ranga Eiropas mēroga sacensības, 2017.gadā uzņemot Eiropas čempionāta finālturnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu