Lietuvas basketbolisti punktu izteiksmē gūst savu lielāko uzvaru PK vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Domants Sabonis
Domants Sabonis Foto: FIBA.com

Lietuvas vīriešu basketbola izlase svētdien Ķīnā punktu izteiksmē guva savu lielāko uzvaru Pasaules kausa izcīņas vēsturē.

Lietuvas izlase ar rezultātu 101:47 (27:10, 21:11, 29:12, 24:14) pārspēja Senegālas valstsvienību.

54 punktu pārsvars Lietuvas izlasei ir lielākais pasaules čempionātu vēsturē. Iepriekšējais rekords bija 41 punkts - 1998. gadā pret Dienvidkoreju (97:56) un 2006. gadā Kataru (106:65).

Uzvarētājiem ar 13 punktiem izcēlās Jons Valančūns, Domants Sabonis un Mants Kalnietis, bet 12 pievienoja Mariuss Grigonis.

Valančūna kontā arī 11 izcīnītas atlēkušās bumbas, Sabonis savāca 7 bumbas pie groziem, bet Kalnietis atzīmējās ar 8 rezultatīvām piespēlēm.

Senegālai neviens spēlētājs nesasniedza 10 punktu robežu.

Lietuvieši jau mača sākumā spēlēja ļoti apņēmīgi, ātri vien iegūstot pārsvaru 15:4. Viņi bija labāki par pretiniekiem gan ārējā līnijā, gan groza tuvumā. Pārsvars pamazām turpināja augt. Noslēdzoties pirmajam puslaikam, Lietuva atradās vadībā jau ar graujošu rezultātu 48:21.

Pārsvars bija tik liels, ka jau pirmajā puslaikā laukumā tika Lietuvas izlases visi 12 spēlei pieteiktie spēlētāji. Tikmēr Senegāla trāpīja tikai 1 no 13 tālmetieniem spēles pirmajās 20 minūtēs, kā arī pie groziem izcīnīja par 10 atlēkušajām bumbām mazāk nekā lietuvieši.

Otrais puslaiks vairs bija tikai formalitāte, turklāt Lietuvas basketbolisti audzēja pārsvaru līdz varēja svinēt savu lielāko uzvaru pasaules čempionātos. Vienu brīdi lietuvieši atradās vadībā pat ar 57 punktiem.

Lietuvas izlases galvenais treneris ir Daiņus Adomaitis, kurš spēlētāja karjerā no 2007. līdz 2009. gadam pārstāvēja "Barons"/"LMT Rīga" komandu.

Svētdien citā H apakšgrupas spēlē latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa trenētā Austrālijas izlase ar 108:92 pārspēja Kanādu.

Lietuva otrdien spēkosies ar Kanādu, bet ceturtdien lietuviešiem būs jācīnās pret Austrāliju.

2019. gada Pasaules kausa izcīņā piedalās 32 komandas (12 no Eiropas), kas sadalītas 8 apakšgrupās pa 4 izlasēm. Katras apakšgrupas 2 labākās komandas iekļūs sacensību otrajā kārtā.

Otrajā kārtā 16 komandas turpinās cīņu par iekļūšanu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā.

Pasaules kauss basketbolā šogad risinās astoņās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu