Jātniekam Neretniekam 6. vieta Beļģijas "Grand Prix" sacensībās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Neretnieks un viņa zirgs Moon Ray
Kristaps Neretnieks un viņa zirgs Moon Ray Foto: Elena Zobova

Latvijas vadošais konkūrists Kristaps Neretnieks svētdien, startējot ļoti spēcīgā konkurencē, ieguva sesto vietu vienā no grūtākajiem maršrutiem Eiropā - CSI5* "Brussels Stephex Masters Rolex Grand Prix", vēstī Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

Uzvaru Grand Prix svinēja beļģu jātnieks, pasaules reitinga desmitais numurs Nīls Brunsels ar ķēvi "Gancia de Muze".

"Šis noteikti bija lielākais "Grand Prix" maršruts, kādu esam lēkuši - kārtīgs, pilns 160 centimetru maršruts, ļoti plats un nežēlīgi tehnisks - viena distance plata, nākamā šaura, tad atkal plata, milzīgie šķēršļi nepieļāva nekādus variantus tempu izvēlē, brīžiem bija jājāj maksimāli ātri uz priekšu ar cerību veiksmīgi tikt otrā pusē milzīgajiem okseriem," par piedzīvoto Beļģijā stāstīja Neretnieks. "Godīgi sakot, kad izstaigāju maršrutu un redzēju, cik tas ir grūts, uz brīdi nokāru degunu un domāju pie sevis: "Ak dievs, kur mēs esam atbraukuši, kāda man vispār ir iespēja šo izlēkt līdz galam?"

Rolex "Grand Prix" maršrutā startēja divi pašreizējie Eiropas čempioni komandu vērtējumā, 13 pasaules reitinga "Longines Ranking" pirmā divdesmitnieka jātnieki, to vidū olimpiskais čempions, trīskārtējs pasaules kausa ieguvējs, pasaules reitinga līderis Stīvs Gerdā un reitinga trešās vietas īpašnieks, arī pasaules kausa ieguvējs Daniels Doisers, kā arī citas konkūra superzvaigznes.

"Lēkt Rolex "Grand Prix" sapņo daudzi, un mūsu sports ir skaists ar to, ka jebkurās sacensībās var uzvarēt praktiski jebkurš jātnieks. Es braucu uz Briseli ar mērķi lēkt konkurencē, kas tuva tai, kura mūs gaida Tokijā, tur noteikti nebūs vieglāk," teica jātnieks. "Pārliecināju sevi, ka vienkārši jātic sev un "Moon Ray", kā vienmēr esmu to darījis, un mazāk jādomā par pārējiem dalībniekiem. Tā mēs ar Mūniju tomēr pieveicām to maršrutu - ar pašiedvesmu, lidojot pāri katram šķērslim, šoreiz arī veiksme bija mūsu pusē."

Neretnieks ar "Moon Ray" bija starp tiem desmit jātniekiem, kuri pamatmaršrutā spēja atbildēt uz visiem maršruta sastādītāja Uliano Venzanī uzdotajiem jautājumiem un iekļuva pārlēkšanā. Pārlēkšanas maršrutā Latvijas duets startēja kā otrie, saīsināto distanci veicot ar trešo labāko rezultātu, bet vienu šķērsli gan nogāza. Tomēr šis rezultāts ļāva ierindoties sestajā vietā vienā no pasaules prestižākajiem "Grand Prix".

Turnīra pieczvaigžņu līmeņa jātnieku kopvērtējumā Neretnieks CSI5* "Brussels Stephex Masters" noslēdza kā septītais labākais jātnieks. "Šis ir pārsteidzošs rezultāts, jo mans otrais zirgs "Sir Stenograph" ir pilnīgs iesācējs šādā līmenī un vēl tikai mācās saprast, kā tikt otrā pusē tik augstiem šķēršļiem, nesagādājot sev liekas problēmas. Šajā ieskaitē tiek ņemti rezultāti ar abiem zirgiem visos maršrutos, punkti ir saskaitīti, un tie rāda šādu rezultātu," teica Neretnieks.

Olimpiskās kvalifikācijas C grupā Neretnieks ar "Moon Ray" saglabā stabilas līderpozīcijas ar 771 punktu, kas ir par 220 punktiem vairāk nekā tuvākajam sekotājam - Polijas sportistam Voičekam Voičaņecam un "Chintablue".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu